Gemeente Beek


Expositie Ut Atteljee 2007

Beek, 31 oktober 2007

A.s. vrijdag 2 november wordt in muziekschool Artamuse in Beek een expositie geopend van Ut Atteljee uit Beek, met schilderijen van mensen met een verstandelijke beperking. Deze expositie is te bezichtigen tot en met 24 november.

Bijna drie jaar geleden is in de Stationstraat in Beek Ut Atteljee geopend. Hier zijn mensen met een verstandelijke beperking actief bezig met tekenen en schilderen als echte kunstenaars onder begeleiding van vrijwilligers en gespecialiseerde vakkrachten van Stichting Daelzicht.

Expositie Ut Atteljee 2007 in muziekschool Artamuse

In de expositie worden een 50-tal werken getoond. De kunstenaars weerspiegelen hun kijk op de wereld uit persoonlijke ervaring. Dit is kenmerkend voor een geheel eigen stijl, ze halen hun inspiratie uit hun directe omgeving.

Zij leren observeren en blijven groeien, hun werk wordt steeds gedetailleerder. Bovendien zijn een groot aantal werken tegen sympathieke prijzen te koop.

Expositie Ut Atteljee 2007 in muziekschool Artamuse Expositie Ut Atteljee 2007 in muziekschool Artamuse

Dit is de tweede keer dat Ut Atteljee haar werken exposeert in een gemeentelijke accommodatie. De eerste editie in 2006 was een groot succes, en aanleiding voor de gemeente Beek om de instelling opdracht te geven om speciaal voor het gerenoveerde gemeentehuis een 25l werken te maken met als thema de gemeente Beek. Deze werken zullen o.m. tijdens de open Dag van de gemeente, op 4 november a.s., te bezichtigen zijn.

Expositie Ut Atteljee 2007 in muziekschool Artamuse

Deze bijzondere expositie wordt op vrijdag 2 november om 20.00 uur, geopend door wethouder Thijs van Es. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Moezeband. Ook deze opening is voor iedereen vrij toegankelijk.

De expositie is verder te bezichtigen t/m 24 november, op maandag t/m vrijdag van 13.30 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.