ProRail

Persbericht


01-11-2007

ProRail start werkzaamheden onderdoorgang Papekopperdijk

In het weekend van vrijdag 2 november tot en met maandag 5 november 2007 start ProRail met de werkzaamheden voor de nieuwe onderdoorgang Papekopperdijk te Oudewater. Er worden heipalen en damwandschermen ingebracht en het is zelfs noodzakelijk om de spoorbaan ter plaatse van de toekomstige onderdoorgang in het geheel te verwijderen. Nieuwe sporen worden aan het einde van het weekend teruggeplaatst. Tijdens de buitendienststelling van het treinverkeer werkt ProRail 24 uur per dag, startend op vrijdag 2 no-vember 24.00 uur tot en met maandag 5 november 07.00 uur.
Op basis van het overheidsbeleid om overwegen zo veel mogelijk op te heffen, zijn ProRail en de gemeente Oudewater bezig met de voorbereiding van de onderdoorgang bij Papekop. Voor de zomervakantie is ProRail gestart met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het rooien van bomen en struiken. Na de zomervakantie is het werkterrein ingericht, zijn de sloten gedempt en zijn kabels en leidingen verlegt. Inmiddels is er ook een start gemaakt met de heiwerkzaamheden.

Buitendienststelling is de 1e mijlpaal van het project De buitendienststelling van het spoor is de eerste belangrijke mijlpaal van dit project. Tijdens het weekend is er geen treinverkeer mogelijk tussen Woerden en Gouda. NS zet bussen in. Gedurende dit weekend wordt in de spoorbaan een aantal werkzaamheden uitgevoerd. De sporen en het grind (ballast) worden verwijderd en de funderingsvloer onder het spoor wordt gesloopt. Daarnaast vinden er heiwerkzaamheden plaats. Tenslotte wordt er aan het einde van alle werk-zaamheden nieuw spoor ingelegd en kan de spoorlijn weer in dienst worden genomen. De overweg is tijdens de werkzaamheden voor het wegverkeer te gebruiken.

De volgende buitendienststelling staat gepland in het weekend van zaterdag 26 januari tot en maandag 28 januari 2008.