Saxion Hogescholen
BR>

wo 31 oktober 2007

Simon Bos exposeert bij Saxion

Vrijdag 2 november start bij Saxion Hogescholen in Deventer een tentoonstelling van het werk van Simon Bos.

De opening vindt plaats om 14.30 uur in de centrale hal van het gebouw aan de Handelskade 75. Voorafgaand aan de opening houdt Bos om 14.00 uur in lokaal B2.02 een voordracht over zijn `Zoektocht naar het sublieme in de kunst'. De tentoonstelling duurt tot 16 november.

Simon Bos
Dit jaar heeft Simon Bos, docent van de Academie Bedrijfskunde en Ondernemen in Deventer, zijn propedeuse op de kunstacademie AKI met succes afgerond. Een selectie van schilderijen, linosneden, sculpturen en foto's zullen daarvan worden tentoongesteld in de hal van Saxion Hogescholen in Deventer.

Het sublieme in de kunst
De eindopdracht van de propedeuse op de AKI ging over een zoektocht naar het sublieme in de kunst. In de voordracht zal Simon over zijn ervaringen naar aanleiding van de opdracht vertellen. Aansluitend zal de expositie geopend worden door Hans Rombouts, voorzitter van de kunstcommissie van Saxion.

Programma:
13.45 uur Ontvangst in B2.02 (Saxion Deventer) 14.00 - 14.30 uur `Zoektocht naar het sublieme in de kunst'
door Simon Bos in lokaal B2.02
14.30 - 15.30 uur Opening van de expositie door Hans Rombouts Bezichtiging onder genot van een drankje

Hoe komt het dat we bij het zien van de torenhoge en allesverwoestende golven van de aanstormende tsunami een soort huiverend genot kunnen ervaren, terwijl we tegelijkertijd weten dat er duizenden mensen gestorven zijn door dit natuurgeweld? Of hoe gefascineerd hebben we zitten kijken naar de verschrikkelijke aanslag op de Twin Towers. Waarna de componist Karlheinz Stockhausen en beeldend kunstenaar Damien Hirst het bestempelden als een ultiem kunstwerk. Dit kan doordat we in zo'n geval te maken hebben met het sublieme. Over dit vreemde en moeilijk grijpbare fenomeen is vooral in de achttiende eeuw heel wat gedebatteerd, en nog steeds is het een onderwerp van discussie.


------------------------------------------