Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Make a Difference Day op 2 en 3 november - persbericht 081, 2007

Dit jaar vindt Make a Difference Day (MADD) voor de tweede keer plaats in Hoogezand-Sappemeer en wel op vrijdag 2 en zaterdag 3 november. Bij zes vrijwilligersorganisaties gaan werknemers van diverse bedrijven aan de slag om een klus te klaren. Het thema van dit jaar is Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

De gemeente Hoogezand-Sappemeer hecht grote waarde aan vrijwilligerswerk. In de gemeente Hoogezand-Sappemeer zijn zo'n zesduizend inwoners die zich inzetten voor het vrijwilligerswerk. Gemiddeld besteden vrijwilligers hieraan vijf uur per week. Ze zijn van onschatbare waarde voor bijvoorbeeld het verenigingsleven, de zorgbehoevenden en de leefbaarheid van buurt en dorp. Maar niet alleen de samenleving profiteert van de inzet van vrijwilligers, ook de vrijwilligers zelf hebben er baat bij door de eigen kwaliteiten in te zetten en te ontwikkelen, leuk en zinvol bezig te zijn, nieuwe contacten te leggen of naast het werk een nieuwe uitdaging vinden.

Dit jaar is de insteek bij MADD het onder de aandacht brengen van het maatschappelijk betrokken ondernemen. Het maatschappelijk betrokken ondernemen is een vorm van samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. Bedrijven zetten vrijwillig hun kennis en kunde, middelen of menskracht in voor de lokale samenleving. MADD is daarmee een uitgesproken kans voor bedrijven om kennis te maken met het vrijwilligerswerk in de buurt. En, voor vrijwilligersorganisaties biedt MADD veel publiciteit, nieuwe netwerken en op langere termijn mogelijk ook nieuwe vrijwilligers op! Ook voor scholen en bedrijven biedt MADD veel mogelijkheden.

Ook vorig jaar hebben bedrijven en inwoners zich tijdens MADD actief ingezet bij de talloze initiatieven in de gemeente. Landelijk deden er
37.000 mensen mee, waaronder leden van de Koninklijke Familie en veel politici.

Activiteiten-overzicht

Het college van burgmeester en wethouders en gemeenteambtenaren gaan samen met werknemers van de Stichting Prisma, Rabobank Midden-Groningen, iTrain Opleidingen en Trio bedrijven tijdens MADD klussen uitvoeren bij zes vrijwilligersorganisaties.

Op vrijdag 2 november gaan ze verven en timmeren bij de Stichting Historische Scheepswerf en verven en schoonmaken bij Radio Compagnie. Bij het Rode Kruis wordt opgeruimd en wordt de organisatie geadviseerd over een nieuw gebouw. Voor Amnesty International gaat een werknemer van Resina BV aan de slag om een website maken.

In het Woldwijckcentrum in Hoogezand staan op vrijdagmiddag 2 november werknemers van drie bedrijven klaar om wijkorganisaties en wijkbewoners antwoord en uitleg te geven over computervragen. Dat kunnen vragen zijn op het gebied van: gebruikersprogramma's, digitale fotografie, internetbankieren en websites maken.

Opening

Op zaterdag 3 november gaan medewerkers en het college van B&W om 10.00 uur aan de slag in Leinewijk, waar de Natuurwerkdag georganiseerd wordt door Sichting Landschapsbeheer Groningen. Wethouder Drost opent dan MADD en zal daarmee een start maken met het Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.