Project Gemeente Westland


Twee dagen actief kennismaken met het Westlands vrijwilligerswerk

Publicatiedatum: 30-10-2007

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 november vraagt MADD (Make A Difference Day) twee dagen lang aandacht voor alle vormen van vrijwilligerswerk. MADD is een landelijke actie, die iedereen de mogelijkheid biedt de handen uit de mouwen te steken als vrijwilliger. Ook burgemeester Van der Tak en wethouder De Goeij zetten zich in tijdens deze twee dagen.

De burgemeester treedt op als scheidsrechter bij de s-Gravenzandse voetbalvereniging Rood-Wit tijdens de wedstrijd tussen s-Gravenzandse VV F5 Hoekse Boys F5 op het Juliana Sportpark. Na afloop van deze wedstrijd zal de burgemeester als vrijwilliger de kantineploeg gaan versterken en zal hij alle bezoekers voorzien van een mars, broodje kroket of een drankje. Wethouder De Goeij collecteert voor het diabetesfonds op vrijdagmiddag op de markt in s-Gravenzande en op zaterdagochtend gaat zij paardrijden met gehandicapten van Myositis bij Manege de Hoeve in Naaldwijk.

Het doel is om meer vrijwilligers te werven. Klasgenoten, collegas, buren, organisaties, sportclubs, bedrijven, gemeente, iedereen kan zich inzetten en het verschil maken, ofwel Make a Difference Day. Organisaties en individuele personen kunnen klussen of activiteiten aanbieden die gedaan moeten worden. Vrijwilligers die de klus willen klaren, kunnen zich op hun beurt aanmelden bij deze aanbieders. Via een vraag- en aanbodsysteem op de website van Make A Difference Day www.makeadifferenceday.nl kunnen alle partijen zich aanmelden.

Meedoen als Westlandse organisatie?
U als organisaties kunt een klus of activiteit aanbieden. Meedoen aan MADD levert u publiciteit op, nieuwe netwerken en op lagere termijn mogelijk ook nieuwe vrijwilligers. Wat dacht u van het laten ophangen van uw kerstversiering? Het schilderen van uw clubhuis? De tuin winterklaar laten maken? Organiseer een toernooi! Zet een rommelmarktmiddag in elkaar en van de opbrengst wordt een uitje georganiseerd voor uw vrijwilligers! Uitgangspunt is dat iedereen mee kan doen! Bij het aanmelden van de klus zult u rekening met randvoorwaarden moeten houden;
de klus is een duidelijk afgebakende taak die uitvoerbaar is voor de vrijwilligers;
het uitvoeren van de klus mag geen gevaren met zich mee brengen; de organisatie is verantwoordelijk voor de ontvangst en begeleiding van de vrijwilligers;
de organisatie is verantwoordelijk voor eventuele faciliteiten (materialen, gereedschap, enz.)

Aan de slag als inwoner van Westland?
In Westland zijn al duizenden vrijwilligers actief. Voor alle andere inwoners is dit een kans op een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. U levert een bijdrage aan uw directe leefomgeving. Naast een leuke (mid)dag levert uw vrijwilligerswerk ook nieuwe vaardigheden en kontakten op. Op www.makeadifferenceday.nl ziet u of er al klussen bij u in de buurt zijn aangemeld.

Meedoen als bedrijf?
Voor het bedrijfsleven, de gemeente maar ook voor politieke partijen is MADD een uitgesproken gelegenheid om maatschappelijke betrokkenheid te laten zien. Het is een uitstekend alternatief voor een dagje teambuilding. Ook materialen om de klussen te realiseren kunnen gedoneerd worden. Neemt u hiertoe contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Meedoen als school?
Door als groep of als klas aan MADD mee te doen krijgen jongeren een kans om de veelzijdigheid van vrijwilligerswerk te ontdekken. Scholen die hun leerlingen stimuleren om aan MADD mee te doen kunnen hieraan bijvoorbeeld studiepunten verbinden.

Informatie
Uitgebreide informatie over dit initiatief vindt u op de speciale website www.makeadifferenceday.nl hier kunt u ook aanmelden om mee te doen.
Voor andere ondersteuning of informatie kunt u terecht bij Steunpunt Vrijwilligerswerk Westland, Havenstraat 16, Monster tel. 281290 - info@vrijwilligerswerkwestland.nl