Gemeente Boarnsterhim


Aanbieden inventaris archief Rauwerderhem

Archieven Rauwerderhem
Op vrijdag 2 november 2007 wordt de inventaris van het archief van de voormalige gemeente Rauwerderhem gepresenteerd.

Gemeentearchivaris A. Tuinhout heeft de archieven van Rauwerderhem bewerkt. Het resultaat is een driedelige inventaris. Hiermee is de toegankelijkheid van het archief sterk verbeterd. Zowel de gemeentelijke archieven van 1608 tot 1983 als een aantal gedeponeerde archieven zijn nu goed toegankelijk.

Het eerste exemplaar van de inventaris van het archief van Rauwerderhem wordt aangeboden aan de heer J. van der Meer, de laatste burgemeester van die gemeente. De heer J. Kuiper zal een korte lezing geven over Rauwerderhem in de Franse Tijd. Na afloop van het officiële deel is er gelegenheid om een expositie met bijzondere stukken uit de archieven van de gemeente Rauwerderhem te bezichtigen. De nieuwe gemeentelijke archiefbewaarplaats is ook geopend.

Het programma begint om 14.00 uur. Vanaf 15.30 tot 17.00 uur is de expositie te bezichtigen. U bent van harte welkom op 2 november aanstaande in het gemeentehuis van Boarnsterhim aan de J.W. de Visserwei 10 in Grou.
Heeft u belangstelling voor het hele programma vanaf 14.00 uur? Wilt u dan even laten weten dat u komt? U kunt zich aanmelden via gemeente@boarnserhim.nl of 0566-629393. Komt u alleen voor de expositie? Dan hoeft u zich niet aan te melden.