Gemeente Grave

2 november as.; opening vrijwilligerssteunpunt Grave

Op vrijdag 2 november is het zover: dan opent het nieuwe vrijwilligerssteunpunt in Grave haar deuren. Tussen 16.30 en 18.00 uur is iedereen die belangstelling heeft voor vrijwilligerswerk in Grave van harte welkom in de BiblioPlus vestiging in Grave.

Het vrijwilligerssteunpunt is een samenwerkingsverband tussen Radius, organisatie voor welzijn in het Land van Cuijk en BiblioPlus. In opdracht van de gemeente Grave wordt vanuit het steunpunt, dat is gevestigd in de vestiging van BiblioPlus aan de Trompetterstraat in Grave, vorm gegeven aan het vrijwilligersbeleid in Grave.

Het steunpunt is vooral bedoeld om Graafse vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties bij elkaar te brengen, maar ook om informatie en advies te verstrekken over vrijwilligerswerk in het algemeen. Daarnaast kunnen via het steunpunt de organisaties ondersteuning vragen op het gebied van vrijwilligers.

Na een aantal maanden van voorbereiding is het dan op 2 november eindelijk zover: het steunpunt opent dan haar deuren. De opening wordt verzorgd door wethouder Opsteegh, samen met de coördinator van het steunpunt vanuit Radius en medewerkers van BiblioPlus.. Iedereen die belangstelling heeft voor vrijwilligerswerk en alle Graafse vrijwilligersorganisaties zijn van harte uitgenodigd.

Informatie

Om het steunpunt goed te laten functioneren worden vrijwilligers ingezet die voor de bemiddeling en voor informatie en advies zullen zorgen. Wij zijn nog hard op zoek naar mensen die het leuk vinden om één of meerdere dagdelen mee te draaien op het steunpunt. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij de coördinator, René Doorduin. Contactgegevens: renedoorduin@radius-lvc.nl, tel: 06-24163928.