Derde editie KLM Aruba Open Golftoernooi


Uitdagend novembertoernooi in ontspannen Caribische sferen

SCHIPHOL-RIJK, 20070807 -- De derde editie van het amateur golftoernooi KLM Aruba Open wordt dit jaar van 2 tot 9 november gehouden. Daarmee stevent het prachtige eiland af op een mooie golftraditie.

Het warme weer, top golfbanen en een ervaren organisatie vormen de ingrediëenten van het evenement. Veel amateur golfers doen om diezelfde redenen herhaaldelijk mee met het toernooi.

Initiatiefnemers
De initiatiefnemers, de golfbanen Tierra del Sol en The Links at Divi Aruba, KLM, ATP en de Aruba Tourism Authority, hebben ook dit jaar alles in het werk gesteld om een evenement van formaat neer te zetten. Het toernooi wordt gespeeld in 4 dagen in drie verschillende handicapcategorieën (0-13,9, 14-22,9 en 23-36) en de speelwijze is individueel Stableford. Er wordt twee dagen gespeeld op de baan van Tierra del Sol en twee dagen op de baan The Links at Divi Aruba.

Uitdagende golfbanen
De banen zijn beide uitdagend, ieder op hun eigen manier. De baan van Tierra del Sol is compleet geïntegreerd in de omgeving met bijbehorende uitzichten op de azuurblauwe Caribische zee. Je ziet hier en daar een kudde geiten en er steekt regelmatig een leguaan de baan over. De wedstrijdbaan is aangelegd door Trent Jones. Zijn banen behoren tot de moeilijkste van de wereld en kenners zeggen dat ze met name geschikt zijn voor moedige spelers. Ook de altijd waaiende passaatwind kan het golfspel in hoge mate beïnvloeden. The Links at Divi Aruba is tevens een prettige baan om te spelen en totaal anders dan het ruige en in de natuur opgenomen Tierra del Sol. The Links wordt gekenmerkt door zorgvuldig aangelegde holes. De greens zien er goed uit en spelen snel. Ook hier speelt de wind een rol, waarop het aanvalsplan aangepast moet worden. The Links beschikt over het prachtige clubhuis De Mulligans. Het is een open bar - restaurant waar het goed toeven is na het golven, met een prachtig uitzicht op het eiland van hole 9, en op de achtergrond de oceaan.

Golf arrangementen
Het is mogelijk via reisorganisaties die de bestemming Aruba aanbieden een arrangement te boeken voor dit evenement. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op www.klm-arubaopen.nl


- Einde Bericht -