De grootste Nederlandse studenten adventurerace


24 uurs non-stop race voor studenten alpinisten in de Randstad

DELFT, 20071102 -- De Battle of the SACs is een 24 uurs non-stop race voor alpinisten en klimmers die lid zijn van een Studenten Alpen Club (SAC). In teams van vier wordt de strijd al hardlopend, mountainbikend, steppend!, klimmend, kanoend en -minstens net zo belangrijk- nadenkend uitgevochten. De Battle begint vandaag vrijdagavond om 23:00 in DELFT bij he sportcentrum en duurt tot zaterdagavond. De race levert zeer fraaie beelden van 100 ploeterende, bikkelende studenten in echt Hollandse weersomstandigheden en landschappen (Delft-Maassluis-Hoek van Holland-Den Haag-Zoetermeer-Delft) met regen, wind en modder, zie bv fotos van de bekende bergsportfotograaf Menno Boermans van de race op www.aadenarie.nl/.

Het karakter van de Battle is dat van een multisport adventure-race. De race wordt gesponsord door TNO, TUDelft, Lowe Alpine, Ayers Rock. In teamverband voeren de deelnemers opdrachten uit met een vette knipoog naar de bergsportwereld (denk aan lawinepieps-zoeken, reddingstechnieken en boulderen). Tussen de opdrachten door verplaatst een team zich al lopend, fietsend of per kano aan de hand van verschillende oriëntatieopdrachten.

De Battle of the SACs levert maar één winnend team op en dat is hoogstwaarschijnlijk een groep enorme doordouwers. De complete inspanning kan ongeveer zo worden samengevat: 20 km lopen, 80 km fietsen, 10 km kanoen, 20 km step&biken en opdrachten van verschillende zwaarte bij daglicht en in het duister. Gegeven dat je hiervoor ongeveer 24 uur de tijd krijgt, is de inspanning niet extreem te noemen. :-)

Voor meer informatie (waar de teams zijn op welk tijdstip) neem contact op met Marc van den Homberg, 06-51069884





Studentenalpen club SVAC Yeti