Tweelingbroers schrijven nummer voor Lucia de B


ASSEN, 20071102 -- ASSEN - Het popduo Tangarine dat in 2004 speciaal een nummer schreef voor de Haagse verpleegster Lucia de B. lijkt nu meer resultaat te krijgen. De tweelingsbroers besloten in dat jaar een nummer aan haar op te dragen, om zo alle media-hype rond de zaak weg te nemen. Het duo schrijft popnummers voor 'de nuchtere luisteraar'.

Het nummer 'Juging Lucia' te is geschreven door de broers omdat zij zich destijds niet konden vinden, in de manier waarop Lucia de B. door de tegenpartij werd veroordeeld. Nu de zaak wordt herzien, beschouwt het duo, heropening van de zaak als een zet in de goede richting. Tangarine schrijft op haar website de onzekerheden die hype met zich heeft meegebracht. In het nummer is te horen hoe vooroordelen, negatief kunnen werken in rechtzaken zoals die van de B. Nu de zaak wordt herzien, uitten de broers hun irritatie maar ook hun opluchting op de website.

Lucia de B. werd in juni 2004 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging, voor de moord op zeven ziekenhuispatiënten.





Ingezonden persbericht