Brussels Airlines

Brussels Airlines werft veertigtal Cabin Crew leden aan

vrijdag 2 november 2007

Door de uitbreiding van de lange afstandsvloot met een extra Airbus A330-300 start Brussels Airlines medio november de selectieprocedures voor nieuwe Cabin Crew leden. Om de uitbreiding van de vloot te kunnen opvangen wil de luchtvaartmaatschappij een wervingsreservelijst aanleggen van ongeveer 100 mensen waarvan er een veertigtal al de komende maanden aan de slag kunnen.

De volgende maanden breidt de Brussels Airlines vloot uit. Een extra Airbus A330-300 wordt ingezet op de lange afstandsbestemmingen in Afrika. Op het Europese netwerk worden enkele toestellen vervangen door grotere vliegtuigtypes. Deze vlootuitbreiding zal ook gepaard gaan met de opening van nieuwe bestemmingen en frequentieverhogingen op bestaande routes.

Omwille van deze groei gaat Brussels Airlines de volgende maanden tientallen extra cabin crew werknemers (stewards en stewardessen) aanwerven. Wie geselecteerd wordt, wordt opgenomen in de aanwervingreserve en de bedoeling is dat er de volgende maanden actief wordt gerekruteerd uit deze reservelijst.

Er wordt een reservelijst van een honderdtal kandidaten aangelegd en de komende maanden kan ongeveer een veertigtal van hen al aan de slag. Geschikte kandidaten kunnen zowel aan het werk op de vliegtuigvloot voor de Europese bestemmingen (AVRO, Airbus 319, Boeing 737) als op de long haul toestellen (airbus A 330).

Zowel kandidaten mét ervaring (minimum één jaar vliegervaring bij een luchtvaartmaatschappij) als zonder ervaring komen in aanmerking. Wie geen ervaring heeft en geselecteerd wordt krijgt intern een volledige safety training, inflight en service opleiding.

Van de kandidaten wordt verwacht dat ze minstens vlot drietalig (Nederlands, Frans, Engels), vriendelijk en communicatief zijn. Uiteraard is ook een verzorgd voorkomen, zin voor nauwkeurigheid, verantwoordelijkheidsgevoel en een passie voor service en veiligheid zeer belangrijk. Het mag geen probleem zijn om in flexibele uurroosters en in het weekend te werken en regelmatig enkele dagen in het buitenland te verblijven.

Het werk als cabin crew member is bijzonder afwisselend en boeiend. Voor wie graag in contact komt met andere culturen, extrovert en service minded is, is het een ideale carrièrestart.

Geert Sciot, Vice President Communication

E-mail: Email address Geert Sciot

Brussels Airlines
b.house
Airport Building 26
Ringbaan
1831 Diegem, Belgium