Gemeente Amsterdam



2 November 2007

Gezamenlijk persbericht Gemeente Amsterdam en Vrijwilligerscentrale Amsterdam

Amsterdamse ondernemers zetten zich vrijwillig in voor Amsterdam

Vandaag Lanceert de Gemeente Amsterdam de vierde editie van de Wij Amsterdammers campagne `Wat doe jij voor de stad? In deze campagne staan dit keer Amsterdammers centraal die zich vanuit hun beroep en zakelijk netwerk belangeloos inzetten.

Vanmiddag hebben wethouders Hennah Buyne en Maarten van Poelgeest de kick off gegeven in het gerestylde kantoor van de Vrijwilligerscentrale Amsterdam dat belangeloos is heringericht door ontwerpbureau VBAT. De zes geportretteerde Amsterdamse ondernemers werden in het bijzijn van genodigden en pers in het zonnetje gezet.

Alle zes Amsterdammers zijn stuk voor stuk succesvolle en betrokken ondernemers die zich het wel en wee van Amsterdam aantrekken. De geportretteerden zijn Oschwald Shwirtz (cultureel ondernemer De Hallen), Souad Salama (manager vrouwenemancipatiestichting Integratie en Participatie), Joke Hermsen, denktanklid sociale cohesie De Baarsjes, schrijver en filosoof), Said Bensellam (portier en oprichter Stichting Connect), Doris Voss (oprichter Tijd voor Eten) en Simon Verhoeven (jongerenwerker en heeft zich ingezet om een `zwarte' school multicultureler te maken)

Uit de Staat van de Stad blijkt dat 3 van de 10 Amsterdammers actief is als vrijwilliger. Wethouder Buyne: "Wereldwijd zetten beroemdheden zich tegenwoordig in en stellen hun netwerken en financiële middelen beschikbaar voor goede doelen. Zo ook in Amsterdam waarin deze zes succesvolle ondernemers een belangrijke bijdrage leveren. De gemeente Amsterdam waardeert de inspanning van deze mensen en roept andere Amsterdammers ook op iets te doen voor hun stad."

De start van de campagne valt vandaag precies samen met de landelijke vrijwilligerscampagne Make a Difference Day (MADD), landelijke dagen waarop alle Nederlanders gevraagd worden een dagje vrijwilligerswerk te gaan doen. In Amsterdam worden deze dagen ook gepromoot. Vele politici, zoals staatssecretaris Jet Bussemaker, een aantal gemeenteraadsleden van de PvdA en stadsdeelbestuurders hebben een MADD klus uitgekozen. Ook gaat er een groep allochtone vrouwen en een groep middelbare scholieren een vrijwilligersklus doen in het kader van MADD. Vorig jaar deden 37.000 Nederlanders mee aan Make a Difference Day.

Meer informatie:
www.pas.amsterdam.nl
www.vca.nu
www.madd.nl