Gemeente Assen


Actueel

Project Vroegsignalering nu ook van start in de gemeente Assen


1 november 2007

Met het verstrekken van een subsidie van 16.799 euro kan het project Vroegsignalering nu ook van start gaan in de gemeente Assen. Met dit project zorgt Icare ervoor dat medewerkers van het consultatiebureau vroegtijdig zorgwekkende opvoedingssituaties kunnen signaleren.

Het project Vroegsignalering sluit aan bij het collegeprogramma van de gemeente Assen. Met het project kunnen verpleegkundigen en artsen door het vroegtijdig signaleren van problemen de veiligheid van het gezin verbeteren. Mocht een zorgwekkende situatie gesignaleerd worden dan kunnen zij zelf hulp bieden of doorverwijzen naar andere instanties. Samenwerking wordt gezocht met GGd Drenthe, bureau Jeugdzorg, Noordermaat en de gemeente. Eind 2008 vindt een evaluatie van het project plaats.

Ervaringen vroegsignalering
Het project sluit goed aan bij de nieuwe werkwijze van het consultatiebureau: van expert naar adviseur. Dat komt omdat het project Vroegsignalering gebruik maakt van een andere techniek. Er worden meer open vragen gesteld, waardoor de medewerkers van het consultatiebureau een beter beeld krijgen van de vraagstukken waar ouders tegenaan lopen. Waar mogelijk krijgen de ouders begeleiding van het consultatiebureau. Niet door met een oplossing aan te komen, maar door gezamenlijk naar een oplossing te zoeken.