Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 2 november 2007

Aanhouding verstoring openbare orde

ROOSENDAAL: De politie controleerde op donderdagavond op verschillende plekken in het kader van de nieuwe aanpak van overlast. Er werd jeugd gecontroleerd op o.a. de Rembrandtgalerij, het Sint Lucasplein en de Pootlaan. De jeugd werd gevraagd zich te legitimeren. Over het algemeen reageert de jeugd rustig en gelaten. Op de Rembrandtgalerij liepen een paar jongeren weg bij de vraag om hun identiteitsbewijs. Zij zijn alsnog gecontroleerd. Eén van hen was in bezit van een beschadigd rijbewijs. Dit is ingevorderd. Ook bleef de 19-jarige man uit Etten-Leur zich uitdagend gedragen tegenover de politie. Hij is aangehouden voor verstoring van de openbare orde en is na verhoor met een bekeuring in vrijheid gesteld. Ook kreeg hij een toonbriefje voor zijn nieuwe rijbewijs.

Er zijn nog 8 bekeuringen uitgeschreven.

2 x fout parkeren

2 x zonder helm rijden op een bromfiets

2 x negeren van rood licht

1 x voeren van verkeerde verlichting

1 x voor hinderlijk gedrag op of aan de weg

Dronken bestuurder aangehouden

KLUNDERT: De politie kreeg op donderdagavond melding dat er een auto slingerend over de weg reed. De politie trof de auto aan op de Klundertsedijk. De bestuurder reed zonder verlichting. Hij kreeg een stopteken en stapte uit. De 50-jarige Duitser was erg onvast ter been en duidelijk onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden. Op het politiebureau is hem een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 1040 ug/l. De verdachte kon zich niet legitimeren en had geen rijbewijs bij zich. De man is ingesloten voor het vaststellen van zijn identiteit en is vrijdag in vrijheid gesteld. Zijn rijbewijs zal worden ingevorderd en het voertuig waarin hij reed is achtergehouden. De man kreeg een rijverbod van 15 uur. Tegen hem zal prcoes-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden in verband met opiumwet

ZEVENBERGEN: Twee wijkagenten uit Zevenbergen hielden woensdagavond een 49-jarige inwoner van Zevenbergen aan in zijn woning. Aan de hand van klachten uit de buurt over het dealen van drugs en maatschappelijke onrust in de omgeving van de Sint Josephstraat en het Sint Josephplein, startte de politie een onderzoek. Dit leidde naar de verdachte. Bij hem in de woning werden kleine verpakkingen hennep aangetroffen. Bij elkaar gaat het om ongeveer 10 gram. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld met een dagvaarding.

Auteur: Inge Rijgersberg