Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 02-11

BREDA, 2 november 2007

9 aanhoudingen bij alcoholcontrole

BREDA: Het Verkeershandhavingsteam van de politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag tussen 20.00 uur en 03.00 uur een alcoholcontrole aan de Belcrumweg. In totaal zijn 397 bestuurder gecontroleerd. Er zijn 9 aanhoudingen verricht. Eén van hen bleek onder de wettelijke grens en is heengezonden. Twee bestuurders vielen onder de noemer beginnend bestuurder. Voor hen ligt het wettelijk maximum op 88 ug/l. De uitslagen van hun ademanalyses waren respectievelijk 360 ug/l en 325 ug/l. Van de bestuurder die 360 ug/l blies is het rijbewijs ingevorderd.

De overige 6 bestuurders bliezen 270 ug/l, 300 ug/l, 305 ug/l, 335 ug/l, 515 ug/l en 860 ug/l. Voor deze bestuurders geldt een wettelijk maximum van 220 ug/l. Van de laatstgenoemde bestuurder is het rijbewijs ingevorderd. Alle verdachten zijn met een rijverbod in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eén bestuurder is bekeurd voor te hard rijden. Hij reed 73 km/u, terwijl hier een maximum van 30 km/u geldt. Tegen een automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs.

Verdere bekeuringen:
2 x getinte ruiten
3 x negeren rood licht

1 x niet tonen rijbewijs

1 x geen identiteitsbewijs tonen

1 x niet handsfree bellen

Snelheidscontrole

BREDA: De politie hield op donderdag tussen 12.35 uur en 14.40 uur een snelheidscontrole aan de Konijnenberg. Van de 869 passanten waren er 100 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 50 km/u.

Bestuurder onder invloed aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie hield op donderdagavond een 61-jarige man uit Sint Willebrord aan voor rijden onder invloed. De man reed langzaam en slingerend over de Liesbosweg. De politie hield hem staande en uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kon na zijn aanhouding de ademanalyse niet completeren. Daarom is een bloedproef afgenomen. De verdachte kreeg een rijverbod van 8 uur. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Veel inzet politie tijdens horecanacht

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag waren er niet veel mensen op de been in het centrum van Breda. De politie moest meerdere malen ingrijpen.

Er zijn 10 aanhoudingen verricht.

Even na middernacht werden op de Adriaan van Bergenstraat een aanhouding verricht in verband met harddrugs. De 48-jarige man uit Breda werd door de politie gezien, terwijl hij heimelijk iets met een andere man uitwisselde. Het bleek te gaan om een drugsdeal. De verdachte zou hierbij een verpakking cocaïne hebben overhandigd. Hij is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld. De drugs zijn in beslag genomen.

Om 00.30 uur is een 25-jarige man uit Zundert aangehouden voor het gebruiken van drugs. De man werd gezien in de Potkanstraat. De cocaïne die hij gebruikte is in beslag genomen.

Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrijdagochtend werd tegen 01.00 uur een 29-jarige man beroofd in het Valkenberg. De man werd door een groepje onbekenden verbaal bedreigd. De man moest geld afgeven. De politie ging aan de hand van signalementen op zoek in de omgeving en hield een 17-jarige jongen uit Den Haag en een 19-jarige jongen uit Breda aan. De twee zijn ingesloten. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Een 41-jarige man uit Dordrecht is aangehouden voor diefstal van een fiets. De man werd omstreeks 04.00 uur aangehouden nadat hij vanaf de Vismarktstraat een fiets had gestolen. De eigenaar van de fiets kwam aangifte doen bij de politie. Aan de hand van camerabeelden kon de politie de man aanhouden. De verdachte is verhoord en ingesloten. De fiets is teruggevonden in een pand aan de Vismarktstraat en zal worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.

Om 04.00 uur zijn een 22-jarige man uit Piershil en een 25-jarige man uit Ulvenhout aangehouden. De twee hadden ruzie en gingen op de vuist. Ze zijn beiden aangehouden voor verstoring van de openbare orde en zijn in de loop van de ochtend in vrijheid gesteld met een bekeuring.

Verder zijn een 21-jarige man uit Oosterhout, een 18-jarige man uit Oosterhout en een 19-jarige man uit Oosterhout aangehouden na het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Er werden 8 erbalen geschreven. 7 x parkeren 1 x wildplasser, 1 x geslotenverklaring

Bestelbusje komt in aanrijding met stadsbus

BREDA: Op vrijdag gebeurde er tegen 12.30 uur een ongeval aan het Minervum. Een 32-jarige man uit Alphen zag als bestuurder van een bestelauto vermoedelijk een stadsbus over het hoofd. Hij reed in de richting van de Tilburgseweg. Er ontstond een aanrijding tussen de twee voertuigen. De 54-jarige bestuurder van de stadsbus raakte hierbij licht gewond. Ook een inzittende van de bus is gewond geraakt en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het bestelbusje was volgeladen met verfproducten. Deze kwamen als gevolg van de botsing op het wegdek terecht. De gemeente heeft het wegdek schoongemaakt.

14-jarige jongen mishandelt

BREDA: Vanmorgen omstreeks 08.00 uur is een 14-jarige jongen uit Galder, mishandeld op de Galderseweg richting Breda. De jongen reed met een groepje naar school. Op de weg kwamen zij op de weg twee trimmers tegen. Een van de trimmers bleef opeens stilstaan waardoor de jongen hard moest remmen. Hij raakte de man nog net met zijn fiets. Deze man draaide om en gaf de jongen een harde klap op zijn gezicht. De jongen vluchtte hierop weg en kreeg daarbij nog twee klappen op het hoofd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Man bekneld na aanrijding

PRINSENBEEK: Op vrijdagmorgen gebeurde er een ongeval op de Rijksweg A16. Een 51-jarige man uit Chiny was de macht over het stuur verloren en over de kop gegaan. Hij raakte hierbij bekneld en is door de brandweer bevrijd. In verband met mogelijk rijden onder invloed is in het ziekenhuis een bloedproef van hem afgenomen. Over het letsel wat de man overhield is niets bekend.

Tweetal aangehouden in auto met gestolen kentekenplaten

ETTEN-LEUR: De politie zag op vrijdag even na 01.00 uur een auto rijden waarvan de kentekenplaten gestolen waren. De inzittenden, een 20-jarige man uit Etten-Leur en een 16-jarig meisje uit Etten-Leur zijn aangehouden. De auto is in beslag genomen en weggesleept. Het meisje is na verhoor op vrijdagochtend in vrijheid gesteld. De 20-jarige man is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Man aangehouden voor koperdiefstal

BREDA: De politie zag op vrijdag even voor 04.00 uur een auto met hoge snelheid rijden over den Nieuwe Kadijk. De politie gaf de bestuurder op de Christiaan Huygensstraat een stopteken. Bij controle van de auto werd in de kofferbak een hoeveelheid koperen leidingen aangetroffen. De 21-jarige man uit Etten-Leur die als bestuurder in de auto zat was al eerder aangehouden voor koperdiefstal en is aangehouden. Hij bekende de diefstal te hebben gepleegd en is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Man bekneld tussen machine

BREDA: De politie kreeg op vrijdag even voor 15.00 uur melding van een arbeidsongeval aan de Nieuwe Bredasebaan. Een 54-jarige medewerker van een bedrijf was bekneld geraakt tussen een machine. De brandweer heeft de man bevrijd. Een traumahelikopter kwam ter plaatse in verband met eventueel ernstig letsel. Aan de hand van het eerste onderzoek leek de man enkel een gekneusde ribbenkast en een gekneusde bovenarm te hebben. De politie heeft het onderzoek overgedragen aan de arbeidsinspectie.

Auteur: Inge Rijgersberg