Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 2 november 2007

Zaanstreek-Waterland, 02-11-2007

Drie inbrekers aangehouden

Wormerveer, 2 november 2007, 01:22 uur

De politie heeft drie mannen aangehouden op verdenking van het inbreken bij een transportbedrijf aan de Samsonweg. De verdachten waren gezien door een beveiligingsmedewerker en die belde de politie. Toen die arriveerde renden de mannen over de weg in de richting van de Albert Meijnstraat. De achtervolging werd ingezet door sloten en bosschages. Twee van de drie mannen werden, boven op elkaar gelegen, aangetroffen op de stoep tegen een flat aan. De derde inbreker werd op de galerij van een flat in de kraag gevat. Volgens de
beveiligingsmedewerker is er in meerdere vrachtwagens in- gebroken. De transportwagens stonden gestald op het terrein waar de mannen werden gesnapt. De politie heeft een personenwagen, een zaklamp en een mobiele telefoon afkomstig van de verdachten in beslag genomen voor onderzoek.

Heling

Purmerend, 2 november, 09:40 uur

Van een 39-jarige Purmerender is een aantal fietsen en een bromfiets in beslag genomen omdat zij van heling afkomstig kunnen zijn. De politie zag in een particuliere opslagbox een groot aantal fietsen en een bromfiets staan. De bromfiets bleek gesignaleerd te staan als gestolen. De fietsen zijn vervolgens ook in beslag genomen. De 'eigenaar' verklaarde op het politiebureau dat hij de brommer voor een aannemelijk bedrag had gekocht en dat hij de fietsen wilde opknappen om ze daarna weer te verkopen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Make-up gestolen

Krommenie, 1 november 2007, 12:52 uur

Een 14-jarig meisje uit Krommenie is aangehouden in een
drogisterijwinkel in de Zuiderhoofdstraat op verdenking van het stelen van make-up. Het alarm ging af toen het meisje samen met een paar vriendinnen de winkel verliet. De politie nam haar mee en nam een verklaring af. De puber zei dat ze haar vriendinnen hoorde praten over de make-up die ze allemaal hebben en nog gingen kopen. Ze kon dat niet uitstaan en stopte daarom de opmaakartikelen in haar tas. Ze had er spijt van en zou het nooit meer doen. De goederen zijn teruggegeven aan de winkel en ze zal haar straf ondergaan via Bureau Halt.

Verdwaalde inbrekers

Purmerend, 2 november 2007,

De politie heeft twee mannen van 24 en 20 jaar uit Hoorn en Edam aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak bij een kantoormeubelbedrijf aan de Edisonweg. Tegen halfvier 's nachts ging het inbraakalarm af. De politie was snel ter plaatse en zag op de Ampèrestraat een auto rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en de auto werd geïnspecteerd. Wat opviel was dat de bestuurder witte schilfers op zijn trui had. Van een opengebroken raam van het meubel bedrijf was de verf beschadigd en misten ook enige witte schilfers. Tijdens de fouillering van een van de verdachten werd een schroevendraaier aangetroffen. Beide mannen ontkennen enige betrokkenheid en beweren dat ze waren verdwaald. De politie doet nader onderzoek.

Laatst gewijzigd 02-11-2007 16:18 | © Politie Zaanstreek-Waterland |