Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 02/11

TILBURG, 2 november 2007

Politie houdt Tilburger aan na steekpartij

TILBURG De politie heeft vanmorgen even na 05.00 uur in een horecagelegenheid aan het Molenbochtplein een 21 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 32 jarige plaatsgenoot met een mes gestoken te hebben. Het slachtoffer is met een steekwond in de rug overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis in Tilburg.

De politie stelde vanmorgen rond 04.30 uur op het Koningsplein een onderzoek in nadat het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer een melding had ontvangen van een steekpartij. Op het Koningsplein troffen de agenten enkele omstanders en het slachtoffer liggend op de grond aan. De verdachte was op dat moment niet meer in de omgeving aanwezig. Met behulp van oplettende getuigen lukte het de politie de verdachte een half uur later aan te houden in de Molenbochtstraat. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht tot het incident..

Politie verricht drie arrestaties voor winkeldiefstal

TILBURG: Gisteren omstreeks 09.30 uur is er een diefstal gepleegd in een textielwinkel aan de Westermarkt. De 64-jarige verdachte afkomstig uit Tilburg, reed de winkel binnen met zijn scootmobiel. In de winkel stopte hij enkele goederen, zoals een pyjama, een blouse, een broek en twee bordjes in een plastic zak. Nadat de man slechts de twee bordjes bij de kassa had afgerekend, verliet hij de winkel. Een medeweker sprak hem buiten aan nadat een klant hem getipt had. De verdachte werd overgedragen aan de gewaarschuwde agenten die hem voor verhoor meenamen naar het bureau.

Gistermiddag rond 15.00 uur heeft de politie in een supermarkt aan de Jan Heijnstraat een 18 jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Bij de cosmetica-afdeling stopte de vrouw enkele producten in haar laars en mouw en verliet de winkel. Bij het verlaten van de winkel liep ze tegen de lamp. Medewerkers van de winkel spraken haar aan nadat de diefstal op beeld was vastgelegd.

Een 40-jarige vrouw, afkomstig uit Tilburg, pleegde gisteren omstreeks 16.15 een diefstal in een supermarkt aan het Bart van Peltplein. Bij de kassa rekende de vrouw enkele goederen die in haar winkelwagentje lagen af. De overige goederen die tijdens het doen van de boodschappen in haar tas beland waren, werden niet betaald. Buiten spraken medewerkers haar aan en wezen haar vervolgens op de inhoud van de boodschappentas. De vrouw werd overgedragen aan de gealarmeerde agenten. Op het bureau kreeg ze een boete van 220 euro.

Politie treft drietal aan op afgesloten bouwterrein

TILBURG De politie heeft vanmorgen even na 03.30 uur op een afgesloten bouwterrein aan de Gasthuisring drie mannen van 20 en 21 jaar, afkomstig uit Handel, Gemert en Udenhout aangehouden. Het drietal bevond zich op verboden terrein.

De politie stelde een onderzoek in nadat het inbraakalarm op het bouwterrein in werking was getreden. In een in aanbouw zijnde complex troffen de agenten in de kelderruimte het drietal aan. Bij het zien van de politie zette het drietal het op een rennen. Het lukte de agenten de mannen korte tijd later aan te houden. Een onderzoek door een beveiligingsbedrijf wees uit dat er geen braak of vernielingen door de verdachten waren aangebracht.

Politie verricht twee aanhoudingen in het uitgaansgebied

TILBURG De politie verrichte de afgelopen nacht in het centrumgebied van Tilburg in totaal twee aanhoudingen, waarvan de verdachte in de steekpartij op het Koningsplein er één van was. De agenten die belast waren met de handhaving van de openbare orde spreken van een druk bezochte avond. Naast de aanhoudingen beteugelde de politie enkele opstootjes en deelden in totaal 9 bekeuringen uit voor onder ander wildplassen.

Rond 04.30 uur hebben agenten op de Heuvelring een 24-jarige man uit Tilburg aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Agenten verzochten de man meerdere keren het centrum te verlaten nadat hij zich bemoeide met het politiewerk. De man weigerde dit en bleef terug komen waarop de politie besloot hem aan te houden.

Fietser gewond bij verkeersongeval

TILBURG bij een verkeersongeval op de kruising Vlierlaan met de Lage Witsiebaan raakte gisteravond rond 20.30 uur een 23 jarige vrouw uit Tilburg gewond. De vrouw is met letsel aan haar enkel overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis.

Het slachtoffer fietste over de Lage Witsiebaan in de richting van het Paletplein. Een 28 jarige automobilist uit Weelde (Belgie) reed over de Vlierlaan in de richting van het Paletplein. Op bovengenoemde kruising zag de automobilist de vrouw over het hoofd waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. Het slachtoffer kwam ten val en bezeerde haar enkel.

Politie treft in woningen inheemse dieren aan

RIEL/TILBURG: De politie heeft woensdag 31 oktober in samenwerking met de Algemene Inspectie dienst op verschillende locaties in Tilburg en Riel een onderzoek ingesteld. Tijdens dit onderzoek werd een 64 jarige Tilburger en een 58 jarige inwoner uit Riel aangehouden voor het overtreden van de Flora en Fauna Wetgeving. Op het bureau is het tweetal in verzekering gesteld. Een derde verdachte, een 60 jarige man uit Tilburg is verhoord.

De politie ontving een melding van mogelijk wilde vogelvangst in een boerderij in Riel. Samen met de Algemene Inspectie Dienst stelde de politie een onderzoek in. In de woning van de 58 jarige verdachte trof de politie vangnetten aan. In de woning van de 64 jarige Tilburger verrichtte de politie een tweede huiszoeking. In deze woning trof de politie lokvogels, vangkooitjes, lijm en ander vangtuig aan. Ook zijn er ongeveer 40 inheemse vogels in beslag genomen De politie stelde een vervolgonderzoek in en trof in de woning van de 60 jarige Tilburger twee inheemse vogels aan.Deze verdachte werd in zijn woning gehoord. De middelen uit alle panden zijn door de politie in beslag genomen en de vogels zijn door het vogelopvangcentrum opgehaald. Tegen de verdachten wordt proces verbaal opgemaakt. Volgens de Flora en Faunawet is het niet toegestaan inheemse dieren te bezitten en/of te verhandelen.

Tweetal loopt tegen de lamp na uitzetten fazanten

BAARLE NASSAU: In Baarle Nassau zijn een 59 jarige man uit Castelre en een 54 jarige man uit Turnhout aangehouden omdat ze verdacht worden van het in bezit hebben van fazanten. Deze fazanten zijn in de bossen van Baarle Nassau uitgezet. Fazanten zijn beschermende inheemse diersoorten. Volgens de Flora en Faunawet is het niet toegestaan inheemse dieren te bezitten en/of te verhandelen. De politie betrapte het tweetal op het uitzetten van fazanten in de vrije natuur in de bossen van Baarle Nassau De twee verdachten hadden de vogels in jute zakken zitten en lieten ze in het bos vrij. De personen zijn opgepakt en in verzekering gesteld.

Auteur: Desiree Brabers