Oxfam Novib en Tony's Chocolonely lanceren eerlijke letter

02/11/2007 16:28



Oxfam Novib



Oxfam Novib en Tony's Chocolonely introduceren 'de eerlijke letter'. De enige chocoladeletter waarmee de consument direct bijdraagt aan een beter leven van cacaoboeren in ontwikkelingslanden. Dit vindt plaats op woensdag 7 november in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Niet alleen Dolf Jansen, maar ook de Groene Sint, Jan Bouke Wijbrandi, directeur campagnes van Oxfam Novib, en Teun van de Keuken van Tony's Chocolonely zijn hierbij aanwezig.

Miljoenen mensen zijn werkzaam in de cacaosector in landen als Ivoorkust, Ghana, Indonesië en Nigeria. De cacaoprijs die wordt betaald aan de boeren is laag. Cacaoboeren verdienen hierdoor zo weinig geld dat ze geen fatsoenlijk bestaan kunnen opbouwen. Onrechtvaardig en onnodig. Bij de eerlijke chocoladeletter is dit niet het geval. Oxfam Novib en Tony's Chocolonely garanderen dat de cacaoboeren een eerlijke prijs krijgen voor hun product en dat de boeren hun werk onder goede omstandigheden kunnen doen. De letter is voorzien van het Max Havelaar keurmerk.

De chocoladeletter is een symbool. Door veel eerlijke chocoladeletters te verkopen wil Oxfam Novib de politiek en het bedrijfsleven aantonen dat er wel degelijk vraag is bij consumenten naar eerlijke producten. De Groene Sint vindt dat er veel meer eerlijke producten zouden moeten komen. Voor meer informatie en verkoopadressen ga naar www.groenesint.nl

Programma:
10.00 uur Ontvangst
10.15 uur Dolf Jansen en Groene Sint komen samen op groene tandem aan 10.20 uur Dolf Jansen introduceert Groene Sint
10.30 uur Onthulling eerlijke letter
10.35 uur Achtergrond eerlijke letter: Teun van de Keuken namens Tony's Chocolony en Jan Bouke Wijbrandi namens Oxfam Novib. 10.50 uur Vragen, interviews.
11.00 uur Groene Sint deelt eerlijke letters uit
11.15 uur Einde

Datum: woensdag 7 november
Tijd: 10.00 uur
Locatie: Pakhuis 'De Zwijger' (Piet Heinkade 179, 1019 HC, Amsterdam) Route: http://www.dezwijger.nl/index.php?nid=179

U bent van harte welkom!





http://www.groenesint.nl