PGGM


PGGM krijgt vakprijs voor verantwoord beleggingsbeleid

Pensioenfonds PGGM heeft voor zijn verantwoord beleggingsbeleid de NPN Award best practice beleggingsbeleid gekregen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het vakblad NPN Magazine, een uitgave van Financial Times.

De jury benadrukt dat PGGM met zijn aanpak voorop loopt en als voorbeeld geldt voor de pensioenbranche. Bovendien legt PGGM op een transparante manier verantwoording af over zijn activiteiten.

Else Bos, hoofddirecteur beleggingen PGGM:Wij zijn blij met deze erkenning en zien de prijs als aanmoediging om door te gaan op de ingeslagen weg.

PGGM heeft het afgelopen jaar verantwoord beleggen verankerd in het totale beleggingsbeleid. Het pensioenfonds heeft daartoe vanuit zijn identiteit specifieke maatschappelijke themas benoemd.

PGGM geeft gestalte aan verantwoord beleggen via actief aandeelhouderschap, druk op ondernemingen met controversiële activiteiten en een aangescherpt uitsluitingenbeleid. Daarnaast integreert het fonds in toenemende mate factoren op het gebied van milieu, sociale omstandigheden en goed ondernemingsbestuur in de individuele beleggingsportefeuilles.

Over PGGM
PGGM verzorgt de pensioenregeling voor ruim 2 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn. Het belegd vermogen bedraagt momenteel EUR 88 miljard.

PGGM - 2 nov 2007