FNV Bondgenoten

Onrust onder personeel NS Internationaal: FNV Bondgenoten stelt ultimatum

FNV Bondgenoten heeft NS Internationaal een ultimatum gesteld. Inzet is een structurele maandelijkse `buitenlandvergoeding' van 250 euro voor het personeel dat werkt op de internationale treinen naar België, Frankrijk en Duitsland (Thalys, ICE, Benelux).

Willigt de NS het ultimatum - dat op vrijdag 9 november om 01.00 uur afloopt - niet in, dan gaat de bond met het personeel overleggen over acties.

FNV Bondgenotenbestuurder Roel Berghuis sluit op voorhand geen enkele vorm van actie uit, als de NS niet aan de eis van het personeel tegemoetkomt: "Publieksvriendelijke acties, prikacties, werkonderbrekingen en stakingen voor kortere of langere duur, het is allemaal mogelijk. De mensen zijn het zat. De roep om een buitenlandvergoeding klinkt al sinds de jaren negentig..."

Volgens Berghuis worden aan het personeel van NS Internationaal hoge eisen gesteld. In het ultimatum schrijft hij: "U vraagt een grote mate van flexibiliteit aan het personeel en zij laten dan ook dagelijks zien. De instroom van nieuw personeel gaat moeizaam. Keer op keer uitstel doet de sfeer in uw bedrijf geen goed. En uw vraag om hoogwaardig personeel leidt onder de mensen tot de reactie: "dan willen we ook beter betaald worden."

In het laatste overleg op 12 oktober kwam de NS met een bod dat door FNV Bondgenoten na overleg met de leden werd afgewezen. Berghuis: "De bal ligt nu bij de leiding van NS Internationaal."

Bijlagen :

011107_Ultimatum_NS_Internationaal.pdf
---