Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 02/11

OOSTERHOUT NB, 2 november 2007

Politie arresteert man voor oplichting

KAATSHEUVEL De politie heeft gistermiddag bij een bankinstelling aan de Horst een 38 jarige inwoner uit Amsterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van oplichting. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

De politie stelde een onderzoek in na verkregen melding dat de Amsterdammer bij de bankinstelling met een valse naam geld op wilde nemen. Ter plaatse troffen de agenten de verdachte aan. De man was voornemens een geldbedrag in Cypriotische ponden op te nemen. Hij gebruikte daarvoor een vals identiteitsbewijs. De politie stelt een onderzoek in.

Man voldoet niet aan bevel of vordering en beledigt agenten

MADE Agenten hebben gistermiddag rond 13.00 uur in een stadsbus aan de Crullaan een 23 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De verdachte die gisternacht in een hotel een overnachting had geboekt wilde de rekening niet betalen. Op het moment dat hij in de bus stapte waarschuwde medewerkers van het hotel de politie. Nadat agenten de man meerdere keren gevorderd hadden de bus te verlaten, voldeed hij daar niet aan. Hierop werd de man aangehouden. Onderweg naar het bureau beledigde hij de agenten. op het bureau bleek dat hij een rekening te vereffen had van ruim 130 euro voor de eerdere overnachting. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Bromfietser raakt gewond bij verkeersongeval

WERKENDAM Bij een verkeersongeval op het Kerkeinde raakte gisteravond rond 18.30 uur een 17 jarige bromfietsbestuurder uit Woudrichem gewond aan arm en been. De jongen is voor onderzoek overgebracht naar het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem.

Het slachtoffer reed met zijn bromfiets over het Kerkeinde en kwam uit de richting van Gorinchem. Tijdens een inhaalmanoeuvre botste hij op de tegemoetkomende bromfiets die bestuurd werd door een 31 jarige man uit Heukelom.

Politie deelt 15 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

GEERTRUIDENBERG In het kader van het donkere dagen offensief stelde de politie gisteravond tussen 19.30 uur en 22.00 uur in zowel de gemeente Drimmelen als Geertruidenberg een verkeerscontrole in . Agenten schreven in totaal 15 bekeuringen uit voor onder andere het niet voeren van verlichting, het niet dragen van een helm enhet niet dragen van de autogordel.

Man gooit 21 ramen in

OOSTERHOUT: De politie heeft vanmorgen aan de Zandheuvel een 44 jarige Rotterdammer aangehouden voor vernieling. De man had bij een gebouw 21 ramen vernield. Op het bureau legde hij een bekennende verklaring af

De politie werd geïnformeerd door een oplettende getuige die wakker geworden was van gebonk. Een onderzoek ter plaatse wees uit dat er 21 ruiten van een gebouw vernield waren. In de tuin van het gebouw troffen de agenten de verdachte aan. Hij is daarbij gearresteerd voor vernieling en stalking. De man geeft in zijn verklaring aan dit te hebben gedaan omdat hij geen aandacht kreeg van de bewoners.

Twee mannen aangehouden voor rijden onder invloed

OOSTERHOUT: De politie heeft vanmorgen rond 01.20 uur een 48-jarige man, afkomstig uit Oosterhout aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten controleerden de automobilist aan de Pasteurlaan. Omdat hij onder invloed verkeerde mocht hij mee naar het bureau. Daar wees een ademtest uit dat hij 390 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod van 4 uur mocht hij na verhoor het bureau verlaten. Tegen hem wordt een proces verbaal opgemaakt.

Gisteren rond 19.45 uur controleerden agenten in de Sint Antoniusstraat een 61-jarige automobilist uit Leidschendam. Ook deze bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De ademtest op het bureau wees uit dat hij 260 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Auteur: Desiree Brabers