Politie Hollands Midden

Katwijk Ramkraak kledingzaak Vrijdag 2 november vond rond 03.30 uur een ramkraak plaats bij een kledingzaak aan de Voorstraat. Met behulp van een auto werd de voorpui van het pand geramd. Volgens getuigen waren er drie personen betrokken bij de kraak. Uit de winkel werd een hoeveelheid kleding gestolen. De auto is volgens getuigen na de kraak weggereden in de richting van de Princestraat. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844, team Katwijk.

Schoonhoven Controle gordel De politie heeft donderdag 1 november een gordelcontrole gehouden op de G.J. van Heuven Goedhartweg. Er werd tussen 11.00 en 12.00 uur gecontroleerd. Dertien automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

Stolwijk Verkeerscontroles De politie heeft dinsdag 30 oktober een 21 jarige vrachtwagenchauffeur uit Hardinxveld-Giessendam bekeurd voor het rijden op een 15 tons weg zonder ontheffing. Agenten zagen de chauffeur met zijn vrachtwagen met aanhanger rijden vanuit de Benedenkerkseweg. De combinatie werd hierop gewogen. Er bleek een overschrijding van 17.250 kg. Donderdag 1 november werd tussen 07.30 en 08.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Nijverheidsweg. Er werden vijf bekeuringen geschreven. De hoogstgemeten snelheid was 70 km/uur, terwijl de toegestane maximum snelheid 70 km/uur was.

Reeuwijk Inbraak in bedrijf Vrijdag 2 november omstreeks 02.20 uur vond er een inbraak plaats bij een bedrijf aan de Reeuwijkse Poort. Men heeft een raam ingegooid om binnen te komen. Vervolgens werden er onder meer computers en schermen gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844, team Bodegraven-Reeuwijk.

Gouda Fietsster rijdt tegen portier Een 60 jarige fietsster uit Gouda is vrijdag 2 november even na 11.30 uur gewond geraakt nadat ze tegen een portier was gereden. Het ongeval gebeurde op de hoek Wilhelminastraat/Paradijs. De vrouw wilde net een stilstaand busje passeren toen de bestuurder het portier opendeed. De vrouw reed tegen de deur en kwam ten val. Zij werd met vermoedelijk een gebroken heup overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Bodegraven Verkeersongeval met dodelijke afloop Een 65 jarige man uit Bodegraven is aan de gevolgen van een verkeersongeval overleden. Het ongeval vond plaats op vrijdagochtend 2 november.

De man uit Bodegraven fietste over de Dronensingel toen hij ten val kwam en gewond raakte. De shovel die achter de fietser had gereden zou hem mogelijk geraakt kunnen hebben, maar dat is nog niet zeker.

Nadat de fietser ten val kwam schoten omstanders hem te hulp en belden 1-1-2. De politie, ambulance, maar ook de traumahelikopter voor medische bijstand werden opgeroepen. De fietser werd met spoedtransport naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht. Snel daarna kwam het bericht dat hij aan zijn verwondingen was overleden. De chauffeur van de shovel, een 34 jarige Alphenaar, is voor het afleggen van een verklaring meegegaan naar het politiebureau.

De verkeersdienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. Ook houdt de politie een buurtonderzoek en vraagt getuigen die nog niet in contact zijn geweest met de politie zich te melden via 0900-8844.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305


Datum: 2 november 2007



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --