Gemeente Rotterdam

Nr. 200

2 november 2007

Ir. Ron Voskuilen nieuwe directeur Gemeentewerken Rotterdam

De heer ir. R.A.W. (Ron) Voskuilen (41) wordt met ingang van 7 januari 2008 algemeen directeur bij de dienst Gemeentewerken Rotterdam. De heer Voskuilen is de opvolger van de heer ir. C. de Wijs die per 1 oktober 2007 met pensioen is gegaan.

De heer Voskuilen beschikt over een ruime managementervaring in de fysieke sector. Hij is sinds 1999 divisiedirecteur en lid van de directieraad van PRC B.V. in Bodegraven. PRC is een adviesbureau op het gebied van de gebouwde omgeving en is onderdeel van het internationale advies- en ingenieursbureau ARCADIS. Voor zijn functie als divisiedirecteur was hij achtereenvolgens consultant bij Bouwcentrum Advies in Rotterdam en productgroephoofd bij PRC. De heer Voskuilen is afgestudeerd aan de Universiteit Twente als wiskundig ingenieur.

Als algemeen directeur van Gemeentewerken wordt de heer Voskuilen tevens lid van het recentelijk door het college van B en W ingestelde Gemeenschappelijk Managementteam voor de fysieke diensten GW, OBR en dS+V.

De dienst Gemeentewerken Rotterdam bestaat 151 jaar en werkt in Rotterdam aan de ontwikkeling, de engineering, het beheer en onderhoud van de infrastructuur en de openbare ruimte en aan het milieu. De dienst Gemeentewerken telt 2300 medewerkers.

noot voor de redactie/