Ingezonden persbericht


EA EN NAMCO BANDAI GAMES LATEN HELLGATE: LONDON VANDAAG LOS IN DE WINKEL

Sluit ramen en deuren, want de hellepoort is officieel geopend

Schiphol-Rijk, 2 november 2007 - Geedenk de gestorvenen, maar vecht voor de levenden! Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) en NAMCO BANDAI Games America Inc. hebben vandaag bekendgemaakt dat Hellgate(TM): LLondon, de eerste titel van Flagship Studios en een van de meestverwachte pc-games van het jaar, nu in Nederland in de schappen ligt. Deze langverwachte actie-RPG van de makers van de wereldwijde blockbusterserie Diablo combineert de diepgang en verslavende gameplay van traditionele role-playing games met de directe actie van first person shooters en zal gamers nog vele Halloweens lang er stevig op los laten hakken.

Het is het jaar 2038 en Londen ligt in puin. De eens zo grote stad is onder de voet gelopen door hordes angstaanjagende demonen. De spelers beginnen hun missie om de stad te redden met het maken van een held. Er kan worden gekozen uit zes verschillende personageklassen die elk voor een eigen speelstijl zorgen. De campagne met de volledige verhaallijn biedt meer dan 35 uur aan speelplezier. Daarnaast geeft Hellgate: London gamers oneindig veel mogelijkheden om ook na een geslaagde campagne het spel te blijven spelen, dankzij dynamisch gegenereerde levels en willekeurig opduikende items, vijanden en gebeurtenissen. Het robuuste en flexibele systeem voor spreuken en vaardigheden, een volledig aanpasbaar uiterlijk en de grote verscheidenheid aan materiaal maken dit spel voor elke speler een unieke ervaring.

Sommigen geven er misschien de voorkeur aan om de mensheid offline in hun eentje te redden, maar gamers kunnen ook samen met andere overlevenden gratis online* de strijd aangaan in een veilige client-serveromgeving waar ze de volledige verhaallijncampagne kunnen spelen. Voor spelers die hun Hellgate: London-beleving willen uitbreiden, biedt Flagship een optionele abonneeservice voor ¤ 9,99/maand, waarmeee spelers toegang krijgen tot grote hoeveelheden steeds ontwikkelende content in de vorm van opdrachten, personageklassen, demonen, items, enz.

'Vandaag hebben we bij Flagship Studios een belangrijke mijlpaal bereikt', aldus Bill Roper, CEO van Flagship Studios. 'Het mooiste wat een ontwikkelaar kan overkomen, is dat hij zijn game daadwerkelijk gespeeld ziet worden. We hebben ons voor 100% ingezet om van Hellgate: London een fantastische game te maken. Waar we de afgelopen vier jaar zo hard aan hebben gewerkt, kunnen we nu delen met onze vrienden, familie en de hele wereld.'

Voor meer informatie over Hellgate: London ga je naar www.electronicarts.nl of naar de officiële website van de game: www.hellgatelondon.com.

###

Info over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIGâIG(TM) en POGO(TM). In het boekjaar 2007 registreerde EA 3,09 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 24 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA's homepage en online gamesite zijn te vinden op www.electronicarts.nl Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar http://info.ea.com.

Over Flagship Studios
Flagship Studios maakt innovatieve entertainment software en ontwerpt games die gericht zijn op toegankelijkheid, herspeelbaarheid en vermaak. De studio werd in 2003 gevormd door de voormalige managers en ontwikkelaars van Blizzard North(TM) en vertegenwoordigt de makers van de wereldwijde best-seller Diablo(TM)-franchise. Flagship Studios heeft een team van medewerkers die al meer dan 10 jaar samenwerken en alom in de games-industrie worden gerespecteerd. De studio heeft verscheidene nummer 1-hits en meerdere Game of the Year-onderscheidingen op zijn naam staan. Ga naar www.flagshipstudios.com voor meer informatie over Flagship Studios.

Over NAMCO BANDAI Games Inc.
NAMCO BANDAI Games America Inc. is een toonaangevende uitgever en ontwikkelaar van interactieve entertainment software. Het bedrijf is gevestigd in Santa Clara, Californië en maakt deel uit van de NAMCO BANDAI Groep, bekend van het ontwikkelen en uitgeven van top video game franchises als PAC-MAN(TM), SOULCALIBUR(TM), NARUTO(TM) en Tekken(TM). Ga naar www.namcobandaigames.com vooor meer informatie over NAMCO BANDAI Games America Inc. en onze producten.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Hellgate(TM): London is een handelsmerk en/of geregistreeerd handelsmerk van Flagship Studios, Inc. over de hele wereld. Gelicenseerd door NAMCO BANDAI Games America Inc. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Eline Bol & Lodewijk Rondeboom
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl

Voor beeldmateriaal: www.pridepr.nl