Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 2 november 2007

Prijs UvA-hoogleraar voor media-aandacht ICT-onderzoek

Gepubliceerd op 2 november 2007

Prof. dr. Dariu Gavrila, hoogleraar Intelligente Perceptie Systemen aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA), heeft deze week een I/O Award ontvangen. Hij is er het afgelopen jaar het best in geslaagd om de resultaten van ICT-onderzoek onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

Gavrila doet onder meer onderzoek naar automatische detectie van agressief gedrag (`slimme camera's') en de herkenning van voetgangers door auto's. Hij ontvangt de prijs voor de publiciteit rond zijn oratie op 9 maart 2007. Naar aanleiding van die oratie verschenen er artikelen in De Volkskrant en NRC Handelsblad. Ook op andere momenten slaagt Gavrila erin zijn onderzoeksresultaten in de media te presenteren.

Gavrila nam de prijs op 30 oktober in ontvangst tijdens SIREN (Scientific ICT Research Event Netherlands), dat plaatsvond aan de Technische Universiteit Delft. De onderscheiding wordt sinds 2005 jaarlijks uitgereikt door het Gebiedsbestuur Exacte Wetenschappen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met de prijs, die 5.000 euro bedraagt, wil het gebiedsbestuur stimuleren dat ICT-onderzoek meer aandacht krijgt in de media. De jury let op de helderheid en interessantheid van de bijdrage, het publieksbereik en het belang van het onderzoek dat ten grondslag ligt aan de bijdrage. Er waren dit jaar in totaal zeven nominaties.

Verwijzingen

Over de prijs
Bron: UvA Persvoorlichting