Gemeente Wassenaar

Voortgang Duinrell

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft afgelopen zomer het initiatief genomen om de ontstane problemen over het Vakantie- en Attraktiepark Duinrell in samenspraak met bewoners en bewonersorganisaties te analyseren en op te lossen. Uitgangspunt bij dat alles is dat Duinrell op de huidige locatie kan blijven functioneren binnen de contouren van de wettelijke en beleidsmatige mogelijkheden.

Geconstateerd is dat de problemen zich toespitsen op het gebied van geluid, ruimtelijke ontwikkeling en verkeer en vervoer (inclusief parkeren). Gelet op de urgentie is ervoor gekozen te starten met geluidsonderzoek. Daarna zullen ook de andere aspecten aan de orde komen. Het geluidsonderzoek is gefinancierd door de gemeente en uitgevoerd door het bureau Peutz. De opdrachtverstrekking is tot stand gekomen in en na overleg met de direct betrokken omwonenden, vertegenwoordigers van de buurtvereniging "Dorpskern & Duinrell" en het Vakantie- en Attraktiepark Duinrell. Er is gekozen voor brongericht onderzoek (volgens de berekensystematiek van de Wet Geluidhinder) en voor geluidsmetingen aan en bij de gevels van de woningen in de buurt van Duinrell die een indicatie geven van het geluid zoals dat door de bezoekers van de camping worden veroorzaakt. Deze metingen zijn in augustus 2007 uitgevoerd.

Binnen afzienbare tijd zullen de feitelijke constateringen uit de rapportage worden besproken en vastgesteld. Ook dat gebeurt in samenspraak met de direct betrokkenen. Ook zullen dan (gezamenlijk) te nemen vervolgstappen aan de orde komen.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl