Oplevering 7 miljoenste woning geen reden om achterover te leunen

02/11/2007 15:09



Aedes



De oplevering van de 7 miljoenste woning in Arnhem aanstaande maandag, mag voor zowel woningcorporaties als commerciële vastgoedondernemingen geen reden zijn om genoegzaam achterover te leunen. Aedes-voorzitter Willem van Leeuwen roept commerciële vastgoedontwikkelaars op het spoor van de corporaties te volgen en er samen voor te zorgen dat de woningvoorraad binnen enkele jaren beter aansluit bij de groeiende behoefte.

De woningcorporaties committeerden zich in het Onderhandelaarsakkoord met minister Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) medio september al aan de bouw van 150.000 woningen in de periode van 2007 tot en met 2010. De gezamenlijke woningcorporaties staan daarmee voor de opgave jaarlijks 37.500 woningen te bouwen, een investering van 25 miljard euro totaal. Ruim een derde van de woningen in Nederland zijn corporatiewoningen. Wat Van Leeuwen betreft, is het zaak dat ook andere betrokken partijen alle zeilen bijzetten om zowel in de koop- als huursector betaalbaar wonen voor iedereen bereikbaar te maken.

Aedes vereniging van woningcorporaties roept de gemeenten op om te investeren in gekwalificeerd personeel. Uit een ledenonderzoek van Aedes bleek er bij gemeenten de capaciteit en de expertise ontbreekt om procedures snel te laten verlopen. Ook roept Aedes de commerciële vastgoedondernemers op om meer risico te nemen en ondernemend te bouwen in de sociale sector. 'Laat hen in het spoor van de corporaties meegaan om de groeiende bouwproductie van de laatste jaren nog te overtreffen,' aldus Van Leeuwen.





http://www.aedesnet.nl/pers