Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 2 november

Regio, 02-11-2007

Proces-verbaal na verontreinigend reinigen

HAARLEM- 1 november. Politiemensen stelden omstreeks 09.15 uur een onderzoek in, naar aanleiding van een melding dat een gevel aan de Jansstraat op een onjuiste wijze werd gereinigd.

Personeel van een gevelreinigingsbedrijf was bezig om, met een soort mineraalzand, de gevel te reinigen, maar had verzuimd de bodem af te dekken. Het verontreinigde zand kwam zo direct op de bodem terecht. Daarnaast bleek ook de vereiste vergunning voor dit soort reiniging, niet aangevraagd.

De directeur van het bedrijf heeft een proces-verbaal gekregen voor de verontreiniging

Illegale vreemdeling verstopt zich achter schapen

HOOFDDORP- 1 november. Tijdens een controle in een supermarkt aan de Concourslaan, in samenwerking met de Arbeidsinspectie en Belastingdienst, troffen politiemensen rond 16.00 uur een illegale vreemdeling aan.

De 51-jarige man was, om de controle te ontlopen, een koelcel in geglipt en had zich verstopt achter een aantal schapen. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Heg in brand, verdachten ontboden aan bureau

IJMUIDEN- 1 november. Politiemensen stelden omstreeks 17.00 uur een onderzoek in naar aanleiding van een brand in een heg aan de Lange Nieuwstraat. De heg, vier tot vijf meter hoog, stond over een afstand van 7 a 8 meter in brand. De brand was snel onder controle. Op basis van getuigenverklaringen kwamen vier namen van jeugdige verdachten naar voren. Zij zullen worden ontboden aan het politiebureau, voor verhoor.

750 liter gasolie gestolen

HAARLEM- 31 oktober/1 november. Onbekenden hebben bij een bedrijf aan het Emmaplein in de nacht van woensdag op donderdag een brandstoftank, gevuld met gasolie, weggenomen. In totaal gaat het om 750 liter. De eigenaar deed aangifte.

Fietsendief aangehouden

HAARLEM- 1 november. Politiemensen zagen rond 02.00 uur tijdens surveillance op de Kleverlaan een man lopen met een fiets die nog op slot zat. De man, een 19-jarige Haarlemmer, had geen goede verklaring voor de fiets en is aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Hij is overgebracht naar een bureau en ingesloten.

Automobilist onder invloed aangehouden

VELSEN-ZUID- 1 november. Een 36-jarige inwoner van Katwijk werd rond 20.30 tijdens een alcoholcontrole op de Parkweg betrapt op het rijden onder invloed. Ademanalyse aan het politiebureau gaf een promillage aan van 1,22. De man is met een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod heengezonden.

Auto vliegt uit bocht; fietser aangereden

HAARLEM- 1 november. Een 27-jarige fietser uit Haarlem werd rond 19.00 uur op de Amsterdamse Vaart aangereden door een auto. De fietser stond voor het verkeerslicht te wachten toen er een auto, vermoedelijk met flinke snelheid uit de bocht vloog en hem aanreed. De fiets van de man en een verkeerlicht werden ernstig beschadigd, de fietser liep wonder boven wonder slechts enkele schrammen op. Hij is ter controle overgebracht naar een ziekenhuis. De 43-jarige Haarlemse automobilist is aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Verkeerscontroles

OVERVEEN- 1 november. Politiemensen controleerden op de Zeeweg tussen 00.15 en 01.15 uur op snelheid. Ondanks dat de maximaal toegestane snelheid daar 30 km/u is, reden flink wat bestuurders een stuk harder. Betrokkenen kregen een bekeuring. Een taxichauffeur mocht zijn rijbewijs inleveren; hij reedt 51 km/u te hard.

HAARLEM- 1 november. Op de Schoterweg werd tussen 19.00 en 22.30 uur met name gecontroleerd op fietsverlichting. Bij 60 fietsers bleek de verlichting niet in orde, zij kregen een bekeuring.

HEEMSKERK- 1 november. Politiemensen controleerden op de Rijksstraatweg tussen 12.30 en 15.00 uur op snelheid. Van de 1630 passanten namen 124 het niet zo nauw met de maximum snelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 80 km/u. Betrokkenen kunnen binnenkort een bekeuring op de deurmat verwachten.

DRIEHUIS- 1 november. Op de Waterlooweg werd tussen 15.00 en 17.00 uur gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Negen keer werd een overtreding geconstateerd, betrokkenen krijgen een bekeuring thuis.

Aanrijding met letsel

IJMUIDEN- 1 november. Een 80-jarige fietser uit Velsen-Zuid raakte om 10.30 uur gewond toen hij op de kruising met de Zeeweg en Plein 1945 werd aangereden door een 36-jarige automobiliste uit Beverwijk die vanaf de Lange Nieuwstraat kwam. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De vrouw is aangehouden voor verhoor en overgebracht naar een politiebureau. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.