Nieuws

IBM annonceert de eerste end-to-end data beveiligingsoplossing voor betaalkaarten

Nieuw vijffasenprogramma waarmee klanten kunnen voldoen aan alle 12 PCI-vereisten

Amsterdam, 1 november 2007 - IBM (NYSE: IBM) heeft vandaag een nieuw programma geannonceerd dat producten en diensten biedt waarmee klanten PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) kunnen naleven. In tegenstelling tot aanbiedingen van de concurrentie is het uitgebreide programma ontworpen om bedrijven door het gehele PCI-nalevingsproces te leiden, van evaluatie en naleving tot certificering, waarbij ze worden geholpen te voldoen aan alle 12 PCI-vereisten voor het beschermen van betaalkaartgegevens van klanten.

PCI is een wereldwijde standaard die van toepassing is op elk bedrijf dat creditcardgegevens verwerkt, overbrengt of opslaat. De standaard is opgesteld door creditcardbedrijven om organisaties te helpen bij het voorkomen van beveiligingsinbreuken. Elk bedrijf dat tegenwoordig creditcardgegevens verwerkt kan het slachtoffer worden van internetcriminaliteit, resulterend in de diefstal van klantengegevens. Als bedrijven de PCI-standaard niet naleven, kan hun bevoegdheid om creditcardgegevens te verwerken worden ingetrokken of kunnen zij worden geconfronteerd met hogere verwerkingskosten. Gelet op de verstrekkende gevolgen die beveiligingsrisico's kunnen hebben voor organisaties, riskeren bedrijven die de standaard niet naleven een aanzienlijk financieel en klantenverlies, alsmede negatieve gevolgen voor hun merkreputatie.

"PCI is een van de grootste IT uitdagingen van deze eeuw," zegt Doug Medina van Hughes Network Systems, een wereldwijde leider in breedband satelliet netwerken and services. "Vele leveranciers en consultants claimen een oplossing te hebben, maar hebben deze slechts ten dele. Door te werken met IBM, is Hughes in staat geweest alle PCI compliance deadlines te halen. We zijn er van overtuigd dat we de komende deadlines even eenvoudig zullen halen, doordat we weten dat IBM de expertise, vaardigheden en efficiency in huis heeft om ons ook te assisteren bij toekomste PCI vraagstukken."

Ondanks de risico's van boetes en een recente stijging in het aantal opvallende gegevensinbreuken, wordt de mate van PCI-naleving geschat op minder dan 50 procent. Visa USA geeft volgens een rapport van bedrijfsanalysebureau Gartner, Inc., zelfs aan dat, vanaf juli 2007, slechts 39 procent van de winkelbedrijven op niveau 1 (gedefinieerd als degenen die meer dan 6 miljoen transacties per jaar verwerken) en 33 procent van de bedrijven op niveau 2 (gedefinieerd als degenen die tussen de 1 miljoen en 6 miljoen transacties per jaar verwerken) de PCI DSS-standaard naleven. 1

"Zoals veel winkelbedrijven de laatste jaren hebben gemerkt, volstaat het niet langer om te voldoen aan enkele of aan een groot deel van de verplichte PCI-vereisten", aldus Kristin Lovejoy, director of strategy voor Governance and Risk Management bij IBM. "Als wereldleider in beveiligingstechnologie en consultancy-services, heeft IBM de kennis en ervaring om een uitgebreide oplossing te bieden waarmee bedrijven kunnen voldoen aan de volledige PCI-standaard".

Alleen IBM helpt organisaties te voldoen aan alle 12 vereisten De PCI DSS-standaard (Data Security Standard) is een set van 12 vereisten voor de beveiliging van betaalkaartgegevens. Deze vereisten variëren van het installeren en onderhouden van firewall-configuraties tot het versleutelen van kaarthoudersgegevens en het onderhouden van geschikte beleidsdefinities en testprocedures.

Om klanten te helpen voldoen aan alle 12 vereisten, biedt de IBM PCI-oplossing consultancyservices voor de analyse van nalevingstekorten, herstelprocedures, validering, permanent testen en rapporteren, en daarnaast een reeks producten waarmee organisaties hulp krijgen bij het uitvoeren van elk aspect van de beveiligingsplanning en de beheer- en nalevingsrapportage. IBM biedt bv. beveiligingsinformatie en eventbeheer, opslagbeheer, versleuteling, identiteits- en toegangsbeheer, wijzigings- en configuratiebeheer, systemen voor het tegengaan van inbreuken, het testen van toepassingslagen en software voor het bewaken van gebruikersactiviteiten. Bovendien is IBM één van slechts drie bedrijven ter wereld die wereldwijd gecertificeerd zijn voor het uitvoeren van PCI-evaluaties, driemaandelijkse PCI-netwerkscanning, PCI-evaluaties voor betalingstoepassingen en PCI-services voor incidentenrespons.

IBM implementeert de PCI-oplossing via een vijffasenprogramma dat de volgende elementen bevat: Evaluatie - Dit omvat een algehele "security health check" om inzicht te krijgen in gebieden die in aanmerking komen om gericht te worden aangepakt. Ontwerp - Deze fase behelst de ontwikkeling van een beveiligingsstrategie, beleidsdefinities, standaarden en procedures, evenals planning van incidentenrespons, ontwerp van beveiligingsarchitectuur en implementatieplanning. Implementatie - Deze fase is gericht op de ingebruikname en optimalisering van beveiligingssoftware en -hardware ter beveiliging van de klantengegevens, zowel dynamisch als statisch, evenals op migratieservices en het verwijderen van kwetsbare punten. Beheer - In deze fase biedt IBM permanente ondersteuning door middel van softwareoplossingen voor beveiligingsbewaking en -beheer, alsmede services voor personeelsaanvulling en noodrespons, forensische analyse en analyse van bedreigingen. Opleiding - IBM biedt regelmatig productcursussen en trainings- en bewustwordingsprogramma's op het gebied van beveiliging, zodat klanten hun medewerkers goed kunnen voorbereiden op de naleving van PCI op de lange termijn.

Naast de huidige product- en serviceaanbiedingen neemt IBM ook specifieke PCI-nalevingsmogelijkheden op in haar IT Governance and Risk Management-portfolio. IBM Internet Security Systems heeft bijvoorbeeld onlangs het product IBM Proventia Network Enterprise Scanner aangevuld met verschillende PCI-specifieke kwetsbaarheidcontroles om de evaluatie van netwerkkwetsbaarheden te vereenvoudigen als onderdeel van een PCI-nalevingsprogramma. Bovendien biedt één product, de samengebundelde risicobeheeroplossing IBM Proventia Network Multifunction Security, alleen al de mogelijkheid om de naleving van 10 van de 12 PCI-beveiligingsvereisten te bereiken.

IBM Tivoli Compliance Insight Manager, een softwareoplossing die een audit- en nalevingsdashboard alsmede een rapportage-engine biedt, bevat nu ook een PCI DSS-module met een reeks rapportsjablonen die speciaal zijn ontworpen om de beleidsnaleving van een organisatie te demonstreren. Bovendien bevat de IBM-portfolio nu ook Watchfire AppScan om het naleven van PCI DSS-verplichtingen te ondersteunen door het automatiseren van kwetsbaarheids- en penetratietests met betrekking tot de toepassingslaag om veelvoorkomende en nieuwe kwetsbaarheden gedurende de hele softwareontwikkelingscyclus te achterhalen, van ontwikkeling tot operationele activiteiten.

IBM biedt klanten ook de mogelijkheid om hun huidige mainframe-investeringen te benutten voor PCI-audits. Om te voldoen aan de eisen van auditors, biedt het mainframe zware beveiligingsmechanismen, zoals veilige toegangsbeheer- en versleutelingsoplossingen, alsmede netwerkbeveiligingsfuncties zoals ingebouwde services voor detectie van inbreuken en agents voor het netwerkbeveiligingsbeleid. Samen kunnen deze elementen de diefstal van identiteitsgegevens zoveel mogelijk helpen voorkomen.

Meer informatie over de IBM-aanbiedingen voor PCI-naleving vindt u op: www.ibm.com/security/pci

Voor meer informatie over IBM, surf naar: www.ibm.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Gerjan Vasse IBM Corporate Communications 06-20226356 gerjan_vasse@nl.ibm.com

IBM