IBM

Nieuws

Professor Jo van Nunen van RSM Erasmus University ontvangt een IBM Faculty Award ter hoogte van $ 30.000.

Amsterdam, 1 November 2007 - Jo van Nunen, hoogleraar Logistics en Information Systems en voorzitter van de vakgroep Decision and Information Sciences aan RSM Erasmus University, ontvangt op 1 november tijdens de bijeenkomst van de VLM waar de Nationale Logistiek Prijs wordt uitgereikt de IBM Faculty Award. Faculty Awards zijn beloningen die IBM jaarlijks wereldwijd binnen het IBM University Relations programma uitreikt. IBM wil met deze prijs stimuleren dat wetenschappelijke kennis een weg vindt naar de maatschappij. IBM roemt het uitmuntende werk van professor van Nunen en zijn groep op het gebied van Services Sciences en Integrated Supply Chain Management. De award wordt overhandigd door Charles Vincent, partner IBM Travel & Transport Europe.

Traditioneel gezien is Supply Chain Management (SCM) gericht op de logistiek van producten/goederen, maar in de visie van IBM zal de combinatie van en diensten de komende jaren het meest succesvol zijn. "Logistieke ketens die hierin de juiste combinatie weten te vinden zullen de grootste bijdrage leveren aan de omzet en winst van de bedrijven. Daarnaast bevoorderen zij de efficiency en duurzaamheid, de zogenoemde Green Supply Chains, en zijn dus ook het beste voor de maatschappij", zegt Charles Vincent, IBM. "Innovaties op dit gebied zijn cruciaal om de concurrentiepositie van Nederland in de logistieke en transportwereld te behouden en te versterken. Het werk van professor Jo van Nunen is een uitstekend voorbeeld van innovatieve kennisontwikkeling. Dat soort onderzoek willen wij graag stimuleren".

"De research uitdaging om vraaggestuurde innovatieve service concepten voor combinaties van producten en diensten te ontwikkelen is groot", zegt professor Van Nunen. "Deze prijs is het bewijs van de relevantie van ons wetenschappelijk onderzoek voor het bedrijfsleven, en ik dank IBM dan ook voor deze erkenning. Het is zeker ook de verdienste van onze hele vakgroep. Het onderzoeksveld is nog niet uitgekristalliseerd, er is nog veel leuk onderzoek te doen. We hopen dat in de toekomst ook in samenwerking met IBM te kunnen blijven doen."

RSM Erasmus University en IBM zijn van mening dat er een evolutie gaande is van het traditionele Supply Chain Management naar service netwerken waarin klanten binnen randvoorwaarden van de dienstverleners de activiteiten real time aansturen. Beide partijen hebben daarom hun research capaciteiten op dit gebied gebundeld in een promotieonderzoek van Harold Tiemessen, IBM Zürich Research aan RSM Erasmus University. In dit project zullen beide partijen in de komende 3 jaar wetenschappelijke topexpertise en hun ervaring uit de logistieke dienstverlening samenbrengen. Deze ervaring bestaat uit wiskundig modelleren, revenue management, on-line optimalisering en business economics en wordt aangewend om deze vraag gestuurde Service Networks verder vorm te geven. De Faculty Award zal ook worden aangewend om het onderzoek op bovengenoemd gebied verder te ondersteunen.

RSM Erasmus University
RSM Erasmus Universityis een internationaal zeer hoog aangeschreven business school die bekend staat om zijn baanbrekend onderzoek naar duurzaam ondernemen en de ontwikkeling van internationale zakelijk leiders. Het biedt een brede waaier aan Bachelor- Master, doctoraal, MBA en Executive Education programma's. RSM staat in de top 10 van Europese business schools. www.rsm.nl

Voor nadere informatie over RSM Erasmus University of over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marianne Schouten, Media & Public Relations Manager bij RSM Erasmus University, op +31 10 408 2877 of per e-mail aan mschouten@rsm.nl.

IBM
Meer informatie over IBM kunt u vinden op www.IBM.nl

Voor nadere informatie over IBM in relatie tot dit persbericht kunt u contact opnemen met Ellis Zijlstra, IBM Communications, +31 6 53240768, ellis_zijlstra@nl.ibm.com