Gemeente Epe


Gemeenteraad verdeelt extra geld: besluiten uit de begrotingraad

Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad van Epe de begroting 2008-2011 besproken. De raad heeft toen besloten om extra geld uit te geven aan de volgende zaken: Sport
Korfbalvereniging Regio '72 krijgt in 2008 een investeringsbijdrage van ¤ 54.423,- (2/3 van het totale bedrag) voor een nieuwe kunstgras-toplaag. Deze investering loopt vooruit op het beleidsplan van de gemeente over de aanleg van kunstgrasvelden.

Welzijn
Er komt ¤ 50.000,- beschikbaar voor subsidies aan burgers die initiatieven ontplooien om de leefbaarheid in hun wijk te bevorderen. Wijk- en speeltuinvereniging de Kouwenaar in Vaassen krijgt in 2008 als eerste uit deze 'pot' een éénmalige investeringsbijdrage voor de aanpassing van entree en toiletgroep voor minder mobiele bezoekers.

Verkeer
De loop van het fietspad bij de kruising Stationsstraat en de Laan van Fasna in Vaassen wordt al in 2008 (ipv in 2011) aangepast.

Cultuurhistorie
De gemeente Epe gaat beleid opstellen voor het behoud en de bescherming van cultuurhistorische en archeologische elementen in de gemeente. De gemeenteraad geeft ¤ 5.000,- extra om dit beleid te maken, in totaal is nu voor 2008 ¤ 15.000,- beschikbaar.

Verzoeken aan B&W
Verder heeft de gemeenteraad aan B&W gevraagd de onderstaande zaken op te pakken. B&W gaat nog bekijken wat ze met deze verzoeken van de gemeenteraad gaan doen.

Sport
De gemeenteraad vraagt B&W een beleidsplan te schrijven over de aanleg van kunstgrasvelden. Ook vraagt de raad om een inventarisatie van de actuele behoefte aan dit soort velden

Verkeer
De raad vraagt B&W om (in overleg met Ondernemersvereniging Vaassen, Triada, MKB Nederland en Veluweborgh) op zaterdag de Dorpsstraat in Vaassen af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Zo wordt de veiligheid en comfort van voetgangers bevorderd. Het gaat om een proefperiode in de zomerperiode van 2008.

Gezondheidszorg
De raad heeft B&W gevraagd het initiatief te nemen voor het realiseren van een beter bereikbare eerstelijns gezondheidszorg in de gemeente. De raad heeft daarbij de suggestie gedaan om te onderzoeken of een huisartsenvoorziening gerealiseerd kan worden.

Werk&bijstand
De gemeenteraad vraagt B&W geld vrij te maken om in 2008 het minimabeleid uit te breiden voor ouderen en gezinnen met een minimum inkomen. Voor 2009 is hier al geld voor beschikbaar, maar de gemeenteraad wil hiervoor ook al in 2008 geld vrijmaken.

Openbare ruimte
De raad heeft B&W gevraagd om op korte termijn maatregelen te treffen waardoor de Markt en omgeving in Epe er weer fatsoenlijk bij komt te liggen. Verder vraagt de raad aan B&W om adequaat en direct te reageren op geconstateerde vernielingen of gebreken. Dit vooruitlopend op de plannen voor vernieuwing van de Markt e.o.