Gemeente Soest

Herinrichting Middelwijkstraat en Steenhoffstraat

Datum: 02/11/2007

Begin 2008 zal een herinrichting plaatsvinden van de Middelwijkstraat en Steenhoffstraat in Soest. De gemeente Soest biedt belanghebbenden tot 7 december de mogelijkheid om te reageren op het schetsontwerp. Bewoners van de opnieuw in te richten straten hebben hierover een brief ontvangen.

De Middelwijkstraat en Steenhoffstraat zijn onderdeel van de hoofdwegenstructuur van Soest. Dat houdt in dat er een maximumsnelheid geldt van 50 km/uur, de straten een belangrijke verkeersontsluitende functie hebben voor Soest en dat er vrijliggende fietspaden langs liggen.

Sinds geruime tijd is het noodzakelijk om groot onderhoud uit te voeren aan deze twee straten. Het asfalt dient vervangen te worden en de riolering moet gedeeltelijk worden vernieuwd. Daarnaast is er de noodzaak om de weg verkeerskundig anders in te richten. Daarbij wordt gedacht aan een Duurzaam Veilige weginrichting.

Met name de oversteekbaarheid voor langzaam verkeer (voetgangers en fietsers) over deze straten staat op dit moment onder druk. Door het aanleggen van drie oversteekvoorzieningen wordt dat verbeterd. Op de rijbaan van de Middelwijkstraat en Steenhoffstraat wordt een dubbele as-markering aangebracht, dus een inhaalverbod.

De gehele rijbaan wordt waar mogelijk verlaagd, daarmee komt het grote hoogteverschil tussen de rijbaan en de fietspaden te vervallen. De aansluitende wegen maken onderdeel uit van een 30 km/zone, de entrees daarvan worden gekenmerkt door een inritconstructie.

Op het gemeentehuis ligt een exemplaar van de ontwerptekening gedurende 6 weken ter inzage. De sluitingsdatum van de reactietermijn is 7 december 2007.

Na aanbesteding van de werkzaamheden worden de bewoners en belanghebbenden nader geïnformeerd over de datum van uitvoering en de tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingroutes tijdens de werkzaamheden. De woningen en/of bedrijven blijven gedurende de uitvoering zoveel als mogelijk is bereikbaar voor voetgangers en hulpdiensten.

.