Senternovem


Multi Country Event: uitwisseling kennis over LTA

Aanvangsdatum

26-11-2007

Dit evenement duurt tot en met 28 november 2007

Eind november 2007 organiseert SenterNovem in Amsterdam het Multi Country Event. Deze inspirerende, internationale bijeenkomst vindt plaats in het kader van het project 'Integrated approach for Knowledge Transfer on Long-Term Agreements (LTA) in Central and Eastern Europe'.

Het LTA-project is begin 2007 gestart op initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de EVD, het EZ-agentschap dat zich richt op internationaal ondernemen en samenwerken. Het project is een logisch vervolg op de almaar toenemende buitenlandse belangstelling voor de Nederlandse aanpak van energie-efficiencyverbetering middels meerjarenafspraken (MJA's). SenterNovem is als 'MJA-specialist' volledig betrokken bij alle organisatorische en ondersteunende aspecten.

Doel van het Multi Country Event is de deelnemende landen extra bagage mee te geven die hen op weg kan helpen met hún specifieke invulling van de LTA. Vandaar dat de bijeenkomst uitermate interactief van opzet is: horen, zien, reageren en vragen. SenterNovem verwacht in ieder geval delegaties van de projectdeelnemers Bulgarije, Tsjechië, Polen en Roemenië, maar mogelijk ook afgevaardigden uit China, Turkije, Oekraïne en Kroatië. Verder worden er vertegenwoordigers van Nederlandse MJA-bedrijven en brancheorganisaties en andere deskundigen uitgenodigd.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder meer de LTA-doelstellingen, de financiële en organisatorische aspecten van LTA en de rolverdeling tussen overheid en bedrijfsleven.

Het programma ziet er vooralsnog als volgt uit:

Maandag 26 november

Aankomst en ontvangst van de internationale deelnemers in Amsterdam.

Dinsdag 27 november

Officiële aftrap van het interactieve evenement: presentaties door de projectdeelnemers, workshops, plenaire discussie,
uitwisseling van kennis en ideeën.

Woensdag 28 november

Bezoek aan een MJA-bedrijf.
Afsluiting.

Dit evenement is uitsluitend bedoeld voor genodigden.

Locatie

Amsterdam

Toegangsprijs

n.v.t.

Contact

Meer informatie over het Multi Country Event: Miett Tajthy, SenterNovem programma-adviseur Team Netwerk Bedrijven, e-mail: m.tajthy@senternovem.nl

SenterNovem blijft een actieve, ondersteunende rol spelen in verschillende Europese projecten. Bent u als MJA-deelnemer actief in Centraal- en/of Oost-Europa en wilt u graag op de hoogte gehouden worden? Meldt u dan bij SenterNovem via info.mja@senternovem.nl