Feestelijke repetitiedag voor Evita

02/11/2007 14:25



Joop van den Ende Theaterproducties



Amsterdam, 2 november 2007

FEESTELIJKE REPETITIEDAG VOOR EVITA

Evita hoofdrolspeelster Brigitte Heitzer is nu echt begonnen aan de repetities van de musical Evita en beleefde vandaag samen met haar medecastleden een feestelijke repetitiedag. Samen met Stanley Burleson, Roberto de Groot, Anouk Maas en Paul Walthaus sneden zij de speciale Evita taart aan. De musical van Joop van den Ende Theaterproducties gaat 16 december in première in het nieuwe Luxor theater in Rotterdam en zal als reizende productie in verschillende theaters door heel Nederland te zien zijn.

De musical Evita vertelt het verhaal van de Argentijnse Eva Duarte, gespeeld door Brigitte Heitzer, die als onecht kind een moeilijke jeugd ervaart. In 1944 leert zij in Buenos Aires kolonel Juan Perón kennen en neemt haar leven een drastische wending. Ze weet zijn hart voor zich te winnen en wordt twee jaar later, als Perón president wordt, de First Lady en heldin van het Argentijnse volk. Alleen Che (Stanley Burleson) lijkt Evita's berekenende handelswijze te doorzien en voorziet haar van vlijmscherp commentaar. De cast bestaat verder uit Roberto de Groot (Juan Perón), Paul Walthaus (Augustin Magaldi) en Anouk Maas (Ma(ii)tresse).

De 28-jarige Brigitte Heitzer komt oorspronkelijk uit het Limburgse Noorbeek. Ze deed het conservatorium in Brussel, stapte over naar de Musicallfactory en ging later naar het conservatorium in Tilburg met als hoofdvak zang. Tot nu toe speelde ze onder meer in de musicals Passion en Beauty and the Beast. De laatste tijd was ze te zien als gorilla en understudy van Chantal Janzen als Jane in Tarzan.

Vanaf 29 november is Evita te zien in verschillende theaters door heel Nederland. De première van de musical vindt plaats op 16 december 2007 in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Kaarten zijn te verkrijgen via TopTicketLine 0900-300 5000 (45 cpm), via de theaters en www.musicals.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,