Politie Gelderland-Midden

Getuigen beroving Velpse fietser gezocht

Publicatiedatum: 2-11-2007 14:12:02

Arnhem - Een 23-jarige Velpenaar is vrijdagochtend beroofd op het Willemsplein in Arnhem. De politie vraagt getuigen zich te melden. De beroving heeft rond 04.30 uur plaatsgevonden. De Velpenaar werd op het plein aangesproken door twee mannen. Deze personen zouden de man hebben geslagen en zijn fiets hebben afgepakt. Nadat de politie ter plaatse kwam, ontdekte de Velpenaar dat zijn portemonnee ook weg was. Van de twee verdachten zijn signalementen bekend. Het betrof een blanke jongen die een zwarte jas met bontkraag droeg. De andere jongen had een getinte huidskleur en droeg een sjaal met muts. De gestolen damesfiets is een blauwe Gazelle met fietstassen. Personen die meer informatie hebben, wordt gevraagd contact met de politie op te nemen. Dit is mogelijk via het telefoonnummer 0900-8844. 07-165436

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Apeldoorner verdacht van inbraak en vernieling

Publicatiedatum: 2-11-2007 14:11:36

Arnhem - Een 23-jarige Apeldoorner is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op de Hollandweg in Arnhem. Hij wordt verdacht van inbraak en vernieling.
Die nacht kwam er bij de politie een melding binnen over een vernielde ruit. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat bij een woning van een ruit van een deur was vernield. Zij spraken ook met een getuige. Deze persoon zou de verdachte hebben gesproken. Daarbij zou de verdachte een sleutelbos - die in de betreffende woning lag - van zich af hebben gegooid om vervolgens te vertrekken. De agenten kregen een signalement en troffen de man aan op de Hollandweg, in de omgeving van de woning. De Apeldoorner werd aangehouden en heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. De sleutelbos is teruggevonden en weer aan de rechtmatige eigenaar gegeven.
07-165431

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---