Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Canon en Joop van den Ende Theaterproducties ondertekenen sponsorovereenkomst voor musical 'Evita'

Hoofddorp, 2 november 2007 - Canon Nederland - marktleider op het gebied van digital imaging en belangrijke partner van verschillende grote Nederlandse musicals - is één van de hoofdsponsors van 'Evita', de nieuwste musical van Joop van den Ende Theaterproducties. De overeenkomst is vandaag onder het toeziend oog van hoofdrolspeelster Brigitte Heitzer ondertekend door Martin Trampe, Managing Director van Canon Nederland en Erwin van Lambaart, Algemeen Directeur van Joop van den Ende Theaterproducties. Trampe overhandigde Heitzer de nieuwste generatie digitale Canon-camera, waarmee zij in een foto-weblog alle Nederlandse musicalfans een indruk zal geven van de voorbereiding en uitvoering van Evita.

"We zijn blij onze naam te mogen verbinden aan deze bijzondere musical. Voor het eerst in twaalf jaar is de musical Evita weer te zien in de Nederlandse theaters. Met de door het Nederlandse publiek gekozen Evita, Brigitte Heitzer, hopen we dat het een groot succes wordt", aldus Martin Trampe, Managing Director van Canon Nederland. "Na de vele positieve reacties die wij als sponsor van de succesvolle musical Tarzan kregen, sluit ook dit sponsorship volledig aan op Canons bedrijfsfilosofie." Deze filosofie, 'Kyosei', staat onder meer voor duurzaam ondernemen, betrokkenheid bij goede doelen en het ondersteunen van culturele activiteiten. Een groot goed waar Canon zich op verschillende fronten hard voor maakt.

"Canon ondersteunt al jaren Nederlandse musicals, een theatervorm die een zeer grote populariteit geniet. We zijn er erg trots op deze overeenkomst voor 'Evita' met Canon te kunnen sluiten. Met sterke sponsors als Canon en onze top-cast moet het wel een succes gaan worden", verklaarde Erwin van Lambaart van Joop van den Ende Theaterproducties.

Over de musical
Evita vertelt het verhaal van de Argentijnse Eva Duarte (1919-1952). Met hulp van de tangozanger Augustin Magaldi ontworstelt zij zich op 15-jarige leeftijd aan een moeilijke jeugd in een klein dorp. In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires probeert Eva haar ambities om actrice te worden te verwezenlijken. Zodra zij in 1944 kolonel Juan Perón leert kennen, neemt haar leven een drastische wending. Ze weet zijn hart te winnen en wordt twee jaar later, als Perón president wordt, de First Lady en heldin van het volk van Argentinië. Alleen Che Guevara - in deze productie vertolkt door steracteur Stanley Burleson - lijkt Evita's berekenende handelswijze te doorzien en voorziet haar optreden van vlijmscherp commentaar.

Over Canon
Sinds de oprichting in 1935 is Canon een toonaangevende leverancier van innovatieve producten en oplossingen op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie voor consumenten en zakelijk gebruikers. Canon investeert jaarlijks 7,9 procent van de jaaromzet in Research en Development, wat in 2005 meer dan EUR 2 miljard was. Canon heeft de ambitie om in elke branche waarin het actief is, wereldwijd een nummer één positie in te nemen. Hier maken wereldwijd meer dan 118.000 werknemers zich sterk voor. De bedrijfsfilosofie van Canon is Kyosei en betekent 'samenleven en samenwerken voor het algemeen belang'. Deze filosofie klinkt door in Canons missie, doelstellingen en cultuur. Vanuit deze Kyosei-gedachte ondersteunt Canon verschillende initiatieven op maatschappelijk, cultureel en sportief vlak.

Meer informatie over Canon is te vinden op: www.canon.nl.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (