Regionale zorgverzekeraar Salland maakt premie voor 2008 bekend

02/11/2007 14:03



Salland Verzekeringen



Zorgverzekeraar Salland heeft de individuele jaarpremie voor de Salland Basispolis voor 2008 verlaagd naar 1.095,- euro. De maandpremie bedraagt 91,25 euro per volwassene. Nieuw bij Salland is de gratis aanvullende jongerenverzekering tot 22 jaar.

Verplicht eigen risico
Evenals vorig jaar staat er dit jaar een aantal wettelijk verplichte wijzigingen op stapel. De belangrijkste wijziging is dat de no-claimregeling per 1 januari 2008 wordt afgeschaft. In plaats daarvan wordt voor alle verzekerden van achttien jaar en ouder een verplicht eigen risico van 150,- euro per jaar ingevoerd. De kosten van bevalling, kraamzorg, huisarts en het jeugdpakket tandheelkunde voor verzekerden tot 22 jaar vallen daar overigens niet onder. Verder is ook wettelijk verplicht de tandartskosten tot 22 jaar weer opgenomen in de basisverzekering.

Voor een volledig overzicht van alle wijzigingen ten opzichte van vorig jaar, verwijst Salland naar haar site www.salland.nl waar dit voor de consument allemaal overzichtelijk op een rijtje is gezet.

Stabiele premie
Zorgverzekeraar Salland een coöperatie en kent geen winstoogmerk. Bewoners uit Oost-Nederland hebben al jarenlang een evenwichtig en voorspelbaar zorgconsumptiepatroon. Hierdoor kan Salland flinke prijsschommelingen voorkomen. Dit draagt bij aan de solidariteitsgedachte dat goede zorg betaalbaar moet blijven, maar ook toegankelijk moet zijn voor iedereen. Voor alle aanvullende verzekeringen geldt dat er bij Salland géén sprake is van medische selectie.

Actualiteit
Vandaag gaat de Week van de Zorg van start in Salland, Twente en een gedeelte van Gelderland. De Week van de Zorg is een initiatief van zorgverzekeraar Salland in samenwerking met ruim 50 zorgaanbieders en andere organisaties in de regio Oost-Nederland. Kijk voor meer informatie op: www.deweekvandezorg.nl

Profilering als dé zorgverzekeraar van Oost-Nederland
Aan het begin van het nieuwe zorgjaar 2008 maakt zorgverzekeraar Salland bekend zich voortaan ook in haar beeldmerk te profileren als dé zorgverzekeraar van Oost-Nederland. Salland was al jaren de best beoordeelde zorgverzekeraar van de zorgverzekeraars die hun oorsprong in het Oosten hebben. Klanten en zorgverleners uit de regio waarderen het om hun regionale origine weerspiegeld te zien in de beginselen van deze coöperatie.

Ook bij Salland is de trend zichtbaar waarbij bewoners uit de provincie, maar ook steeds inwoners uit de rest van Nederland, bewust ervoor kiezen om zich aan te sluiten bij een kleinschalige, regionale verzekeraar, waar persoonlijke betrokkenheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel staan.

Onder zorgverleners is dezelfde tendens merkbaar. Ook zij geven de voorkeur aan samenwerking met Salland. Onlangs zijn naast Deventer ook in Twente zorgcafés gestart om de banden met zorgaanbieders nog verder te versterken.

Hiermee geven de inwoners van Oost-Nederland het signaal af dat niet alleen de prijs van de zorgverzekering een keuzefactor is, maar ook de solidariteitsgedachte, het gevoel van saamhorigheid, de mate van service én de kwaliteit van de dienstverlening. KiesBeter (de site van het Ministerie van VWS) levert het bewijs door aan Salland een nog hogere waardering uit klanttevredenheid onderzoek toe te kennen dan vorig jaar. Toen kreeg Salland reeds de eerste plaats toegekend. Al jaren behoort zorgverzekeraar Salland tot de top drie van best beoordeelde zorgverzekeraars van Nederland. (www.kiesbeter.nl)





http://www.salland.nl


Noot voor de redactie: