Ingezonden persbericht


Amsterdam, 2 november 2007

Bètastudenten winnen Studenten Poker Challenge

Is poker een Math-game of een Mind-game? Deze vraag stond gisteravond centraal tijdens de Studenten Poker Challenge in discotheek Odeon in Amsterdam. Tijdens deze pokerwedstrijd namen 33 Bètastudenten (exacte wetenschappen) het op tegen 30 Gammastudenten (sociale- en gedragswetenschappen). Met dit toernooi wilde organisator Everest Poker illustreren dat poker een behendigheidspel is en geen kansspel. De twee basiselementen van poker zijn ratio en gevoel. We waren benieuwd of één van de twee elementen belangrijker zou zijn in het spel, zegt Mariken Hogenhout van organisator Everest Poker. De nek-aan-nekrace tussen beide partijen toonde echter aan dat zowel kansberekening als mensenkennis belangrijke factoren zijn bij het pokerspel. De wedstrijd eindigde gunstig voor de Bètastudenten: een 20 jarige student Kunstmatige Intelligentie, won het toernooi.

Finaletafel van de Studenten Challenge:
4 Bètastudenten namen het op tegen 4 Gammastudenten

Na anderhalf uur pokeren leek de wedstrijd al beslist. Nog maar 13 Gammastudenten speelden tegen maar liefst 25 Bètastudenten. Echter tegen de verwachting in bestond de finaletafel uit 4 Gammastudenten en 4 Bètastudenten. Tim Doolan, een 20-jarige student Kunstmatige Intelligentie (Bèta) werd uiteindelijk de winnaar van het toernooi.

Het grootste deel van de studenten dat deelnam aan de Studenten Challenge studeert aan de Universiteit van Amsterdam of de Vrije Universiteit. Aan dit toernooi was geen prijzengeld verbonden.

Over Everest Poker
Everest Poker is een van de weinige onafhankelijke pokerrooms die geen deel uitmaken van een netwerk en is daarnaast de exclusieve licentiehouder van haar pokersoftwaretechnologie. De pokerroom geldt als een van de drie populairste pokersites in Europa. Everest Poker besteedde als een van de eerste in Europa aandacht aan de Europese pokergemeenschap door een unieke en aantrekkelijke omgeving te bieden aan Europese spelers. Zij sponsort diverse belangrijke pokertoernooien in o.a. Duitsland en Frankrijk en organiseert satellietkwalificatietoernooien voor een aantal van de belangrijkste pokerevenementen in Europa. Inspelend op de vele niet-Engels sprekende pokerspelers over de wereld, heeft Everest Poker haar pokersoftware volledig vertaald in 11 talen. Daarnaast biedt Everest Poker spelersupport aan in 16 talen. Everest Poker is eigendom van Ultra Internet Media. Voor meer informatie kunt u naar: www.everestpoker.net.

-Einde bericht-

Noot aan de redactie (