Gemeente Oldenzaal


Woningbouw De Graven Es

In De Graven Es worden in de periode 2005 tot en met 2009 ruim 600 woningen gebouwd. In de ontwikkelingsvisie voor De Graven Es, 3 e fase is aangegeven hoe de toekomstige situatie er uit ziet en waar de verschillende deelgebieden liggen.

* De woningbouw in gebied 7-8 ten noorden van de Wolbertdijk en de Wieldraaierlaan wordt in de jaren 2005 tot en met 2007 gerealiseerd.

* De woningbouw in gebied 9 tussen Griekenlandlaan, Oude Weerseloseweg en Erve de Kemper start eind 2007.
* Kaart Ontwikkelingsvisie De Graven Es, 3 e fase

De nieuwe ontsluitingsweg tussen de Wieldraaierlaan en de provinciale weg naar Weerselo is in oktober 2006 geopend. Verder is een verbinding voor langzaam verkeer en bus tussen de Engelbertinklaan en de nieuwe basisschool De Bongerd in gebied 8 voorzien.

Woningbouw in De Graven Es, gebied 9

De gemeente is gestart met de voorbereiding van de volgende fase van de nieuwbouwwijk De Graven Es. In het gebied 9, dat in het verlengde van de Griekenlandlaan ligt, zijn ongeveer 300 woningen gepland. In gebied 9 worden 99 kavels door de gemeente uitgegeven. Daarnaast worden 62 huur- en 138 koopwoningen gebouwd. De gemeente verwacht dat eind 2007 met de woningbouw wordt gestart. Het bestemmingsplan is inmiddels in werking getreden.

* Kaart Verkavelingschets De Graven Es, gebied 9 (pdf)
* Beeldkwaliteit De Graven Es 3e fase, gebied 9 (pdf)
* Planbeschrijving De Graven Es 3e fase, gebied 9 (pdf)
* Plankaart 09-02-2006 De Graven Es, gebied 9 (pdf)
* Voorschriften - graven Es 3e fase gebied 9 (pdf)

Meer informatie kunt u krijgen bij de afdeling publiekszaken

D.Bunskoek@oldenzaal.nl )