Jaap de Heer hoogleraar 'Cultuurverandering en Strategie'

02/11/2007 13:42



Twynstra Gudde



Dr. Jaap de Heer is benoemd tot bijzonder hoogleraar bij de Faculteit Sociale Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij richt zich op onderzoek en onderwijs over de samenhang tussen cultuurverandering en strategieontwikkeling. Vanaf november 2007 werkt Jaap de Heer twee dagen per week aan de Faculteit Sociale Wetenschappen, afdeling Cultuur, Organisatie en Management van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Sinds 1995 is Jaap de Heer werkzaam bij Twynstra Gudde. Hij heeft brede kennis over en ervaring met strategische en beleidsvraagstukken en met de daaraan verbonden organisatie-en procesvragen. Drie dagen in de week blijft hij werkzaam als partner en manager van de adviesgroep van Twynstra Gudde die zich richt op vraagstukken over mobiliteit, strategie en beleid.

"Mijn overweging voor deze stap is de behoefte om kennis en ervaring die in de adviespraktijk zijn opgedaan in onderzoek en reflectie te verdiepen, vernieuwing te zoeken en daarmee actief bezig te zijn met collega's en studenten", aldus Jaap de Heer. In vele sectoren kampen organisaties met moeilijke vraagstukken waarin het lastig blijkt vooruitgang te boeken. Bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit en infrastructuur is de politieke en maatschappelijke druk om resultaten te boeken hoog terwijl het voor betrokken organisaties uitermate moeilijk is aan de verwachtingen te voldoen. Hier wil ik wat mee doen in wetenschappelijk en toegepast organisatieonderzoek. Volgens Jaap de Heer biedt een combinatie van strategieontwikkeling en cultuurverandering aanknopingspunten om te komen tot nieuwe zienswijzen en ideeën.





http://www.twynstragudde.nl