Gemeente Deventer

Parkeerplannen naar de Raad

Het college van burgemeester en wethouders legt het Uitvoeringsplan parkeren met daarbij de Reactienota en nieuwe parkeertarieven voor aan de raad. Het uitvoeringsplan is een plan op hoofdlijnen dat nader wordt uitgewerkt in verschillende deelprojecten. Uit veel inspraakreacties kwam naar voren dat een binnenstad met minder straatparkeren breed wordt gedragen.

Belangrijke wijziging naar aanleiding van de inspraak is dat er wordt afgezien van het instellen van kort parkeren in de Hofstraat. Daarnaast wordt toegezegd dat het opheffen van parkeerplaatsen in het Bergkwartier in overleg met bewoners en betrokkenen wordt gedaan.

"De inspraakreacties geven eens te meer aan dat mensen nadrukkelijk betrokken willen worden bij de uitwerking van de verschillende maatregelen en projecten. Dat is van wezenlijk belang voor een zorgvuldige uitvoering van deze ambitieuze visie. De reacties sterken ons in het voornemen om hen bij de uitwerking van de deelprojecten intensief te betrekken", aldus wethouder Berkelder.

Wat vooraf ging
Op 4 juli 2007 is het Uitvoeringsplan Parkeren in de Politieke Markt Deventer besproken. Dat heeft geleid tot het doorlopen van een inspraakproces. Daarvoor zijn op 23 augustus en 17 september 2007 informatiebijeenkomsten gehouden voor respectievelijk bewoners/belanghebbenden en bestuurders en vertegenwoordigers van de Stichting Deventer Binnenstadsmanagement. Van 22 augustus t/m 3 oktober kon iedereen zijn of haar reactie schriftelijk indienen. In totaal zijn er 55 verschillende reacties binnengekomen.

Het vervolg
De plannen worden de komende jaren uitgevoerd. Bij de uitwerking ervan worden omwonenden en belanghebbenden zoveel mogelijk betrokken. Alle plannen moeten verschillende juridische procedure doorlopen waarop mensen ook nog formeel kunnen reageren.

Tarieven
Naast het Uitvoeringsplan parkeren worden parkeertariefwijzigingen ter besluitvorming aan de raad voorgelegd. De automatentarieven worden jaarlijks met 0,5% boven het inflatieniveau verhoogd.

Het college stelt voor om de abonnements- en vergunningstarieven voor de periode 2008-2012 jaarlijks met maximaal 10% te verhogen. Met deze extra inkomsten wordt een deel van de investeringen gefinancierd. De politieke markt behandeld 21 november de plannen.

Publicatiedatum: 2-11-2007

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 2 november 2007