Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

2/11/2007 - Uitbesteding centrale computersystemen gemeente Voerendaal een feit.

Vanaf 4 oktober jl. zorgt OpenLine voor het beheer en de beschikbaarheid van de centrale computersystemen van de gemeente Voerendaal. Via het glasvezelnetwerk van Isidoor is de gemeente Voerendaal gekoppeld met het cybercenter van OpenLine bij Maastricht Aachen Airport.

Door de snelle ontwikkelingen op het gebied van Informatie en Communicatie Technologie (ICT) werd het voor de gemeente Voerendaal alsmaar lastiger om haar centrale systemen te onderhouden. Ook het minimaliseren van de kwetsbaarheid en de verbetering van de continuïteit werd door de beperkte omvang van de afdeling Informatievoorziening & Automatisering (I&A) steeds moeilijker. Door gebruik te maken van de kennis, kunde en capaciteit van OpenLine worden deze aspecten tot een minimum beperkt.

De personele ruimte die nu beschikbaar komt bij de I&A afdeling wil de gemeente Voerendaal op termijn inzetten in de noodzakelijke verbetering van haar digitale dienstverlening en het efficiënter inrichten van haar bedrijfsprocessen en documentaire informatievoorziening.

Het beheer van de personal computers op de werkplekken blijft vooralsnog een taak van de eigen I&A-afdeling.

Op 1 november jl., heeft de ondertekening van het contract tussen de gemeente Voerendaal en OpenLine door burgemeester Akkermans en de heer Verstappen, directeur OpenLine plaatsgevonden.