Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Velserbroek, 2 november 2007

PWN hoofdsponsor Egmond Halve Marathon

PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland gaat in 2008, 2009 en 2010 de Egmond Halve Marathon sponsoren. Gister, donderdag 1 november hebben Martien den Blanken, directeur PWN, en Cees Lansbergen, directeur Le Champion hiervoor een sponsorcontract ondertekend. De nieuwe naam van de marathon wordt PWN Egmond Halve Marathon.

De Egmond Halve Marathon past goed binnen het sponsorbeleid van PWN. PWN sponsort sportactiviteiten die een duidelijke relatie hebben met water, natuur en gezondheid, zoals hardlopen, wandelen, fietsen en zeilen. Daarnaast was PWN ook al hoofdsponsor van de Egmond wandelmarathon

De Egmond Halve Marathon trekt jaarlijks ongeveer 15.000 deelnemers en is het grootste winterloopevenement in Nederland. De marathon vindt ieder jaar plaats op de 2e zondag in januari (in 2008 op 13 januari) en wordt gehouden in de gemeenten Bergen en Castricum.

Bijna de helft van het parcours van de Marathon voert door de duinen en bossen van het Noordhollands Duinreservaat. Dit gebied wordt beheerd door PWN. Dit gebied is één van Nederlands grootste aaneengesloten natuurgebieden en uniek in Europa.

Grootschalige evenementen worden zelden in het Noordhollands Duinreservaat gehouden. Voor de Egmond Halve Marathon en de Egmond Wandel Marathon maakt PWN echter een uitzondering omdat het een evenement is waar veel Noord-Hollanders ieder jaar weer van genieten. Als deelnemer of als toeschouwer.

PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland (hoofdkantoor te Velserbroek), levert jaarlijks honderddrie miljoen kubieke meter drinkwater aan 720.000 particulieren, bedrijven en instellingen in de provincie Noord-Holland. Waterzuivering vindt plaats in Andijk, Bergen, Heemskerk, Wijk aan Zee en in de duinen. Daarnaast beheert PWN in opdracht van de provincie diverse natuurgebieden en grote delen van het duingebied vanaf Zandvoort tot en met Bergen. Deze gebieden worden zeven miljoen keer per jaar bezocht. -----------------------


---- --