VVD



2-11-2007

VVD stelt premier vragen over opstelling Rouvoet

VVD-Tweede Kamerlid Anouchka van Miltenburg heeft schriftelijke vragen gesteld aan de minister president over de opstelling van vice-premier Rouvoet.

Rouvoet weigert om afstand te nemen van de meerderheid van de bestuurders in zijn partij die vinden dat homoseksuelen geen volksvertegenwoordiger mogen worden of een bestuurlijke functie mogen bekleden.

Vragen van van Miltenburg aan de minister president 2-11-2007

Vragen van het lid Van Miltenburg (VVD) aan de minister-president over het feit dat vice-premier Rouvoet geen afstand neemt van de meerderheid van de bestuurders in zijn partij dat homoseksuelen geen volksvertegenwoordiger mogen worden of een bestuurlijke functie mogen bekleden.


1. Hebt u kennisgenomen van de opvatting van een meerderheid van de bestuurders in de ChristenUnie dat homoseksuelen geen volksvertegenwoordiger mogen worden of een bestuurlijke functie mogen bekleden?
2. Deelt u de mening dat in Nederland verschillende groepen niet ongelijk mogen worden behandeld (ex artikel 1 Grondwet)? Zo neen, waarom niet?
3. Deelt u de mening, dat alle volksvertegenwoordigende en bestuurlijke functies in ons land open moeten staan voor alle groepen, dus ook voor homoseksuelen? Zo neen, waarom niet?
4. Hoe beoordeelt u dat vice-premier Rouvoet tot nu toe geen afstand heeft genomen van de mening van de meerderheid van de bestuurders in de ChristenUnie?
5. Deelt u de mening, dat de vice-premier zo snel mogelijk afstand dient te nemen van de opvatting van de meerderheid van de bestuurders in de ChristenUnie? Zo neen, waarom niet? Zo ja, bent u bereid te bevorderen dat dit ook daadwerkelijk gebeurt?
6. Deelt u de mening, dat leden van het kabinet de geldende grondrechten moeten uitdragen en hierover eenduidigheid richting de burgers moeten uitstralen? Zo neen, waarom niet?