Ingezonden persbericht


Floorball: U19-herenteam maakt opwachting op WK in Zwitserland

Groningen - Begin november zal het Nederlandse U-19 floorballteam promotie naar de A-poule proberen af te dwingen. In Zwitserland spelen de heren van 7 tot 11 november op het B-WK. Het is de derde keer dat Nederland zijn opwachting op het wereldpodium. Het team, voor het eerst voornamelijk bestaand uit in Nederland opgeleide spelers, verwacht de laatste plaats van twee jaar geleden goed te maken.

De internationals zijn voornamelijk afkomstig van de Nederlandse floorballclubs die een sterke jeugdopleiding hebben opgezet in de afgelopen jaren: UA Sonics uit Amersfoort, UFC Utrecht en GUV Quick Feet uit Groningen. Matthijs ten Hag speelt sinds 5 jaar bij UFC Utrecht en is trots dat hij op 16-jarige leeftijd zijn opwachting mag maken in Oranje. "Het is geweldig om in het Nederlands team te mogen spelen", zegt Ten Hag. "We gaan er alles aan doen om te zorgen dat Nederland op het hoogste niveau van het floorball komt te spelen. Maar het wordt niet makkelijk, dat weten we allemaal."

Ondanks de korte voorbereiding zijn de verwachtingen over het team hoog. "Deze jongens zijn de toekomst van floorball in Nederland. De sport is de afgelopen jaren flink gegroeid en dit team is de eerste lichting die vanaf de jeugd deze snelle binnensport beoefent. Dat ze van jongs af aan spelen kan je zien in hun technische vaardigheden", aldus Eva Smal, delegatieleider en bestuurslid van de NeFUB. De Zwitser Philippe Bannwart en Roland Vélu, meervoudig international van het Nederlandse herenteam, coachen Oranje.

De wedstrijden worden gespeeld in de Zwitserse plaatsen Kirchberg en Züchwil, waar de meervoudig Zwitserse herenkampioen SV Wiler Ersigen de thuiswedstrijden afwerkt. Het evenement wordt ondersteund door het Zwitserse Olympisch Comité. De verrichtingen van het team kunnen worden gevolgd via www.floorball.nl .

Einde persbericht.

Noot voor redacties,