Ingezonden persbericht


--- Persbericht ---

Fonds Gehandicaptensport sluit eerste 1%FairShare partnerships met de grote Nederlandse sportsponsors en haalt ruim 1 miljoen euro op.

Bunnik, 02 november 2007 - Donderdagavond 01 november stond het Olympisch Stadion in Amsterdam geheel in het teken van de gehandicaptensport. Tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport zijn de eerste 1%FairShare partners van Fonds Gehandicaptensport bekend gemaakt.

Fonds Gehandicaptensport wil niet alleen de aandacht vestigen op de achterstandspositie van de gehandicaptensport, maar er ook daadwerkelijk iets aan doen. Daarom heeft het Fonds de 1%FairShare regeling gelanceerd, een primeur op het gebied van sportsponsoring. Het Nationaal Gala voor de gehandicaptensport was hét moment om de eerste grote partners bekend te maken. Aegon, ABNAMRO, Rabobank, RTL Nederland, de Nederlandse Spoorwegen, Nationale Nederlanden, ING, PriceWaterhouseCoopers, Univé, Hertz, de BMC groep, Vacned en Nashuatec zijn de eerste bedrijven in Nederland die een partnership met het Fonds zijn aangegaan.

Fonds Gehandicaptensport vraagt het bedrijfsleven om 1% van hun totale sportsponsoring budget te nemen en dit bedrag extra te investeren in de gehandicaptensport. Zo wordt een volwaardige sponsorpositie bereikt voor de gehandicaptensport in Nederland. De 1%FairShare(TM) regeling zit op het snijvlak van sportsponsoring en 'maatschappelijk betrokken ondernemen'. Deze combinatie maakt de regeling uniek in zijn soort.

De schattingen lopen uiteen, maar op dit moment wordt er in Nederland zeker 500 miljoen euro per jaar geïnvesteerd in sportsponsoring. Het budget wat vrijkomt dankzij de extra 1% kan aanzienlijk oplopen en betekent daarom een enorme (noodzakelijke) stap voorwaarts voor de gehandicaptensport. Fonds Gehandicaptensport wil door gerichte en efficiënte investeringen voor alle gehandicapten het sportaanbod zowel kwantitatief als kwalitatief verbeteren om zo de huidige participatiegraad te verhogen.

Naast de lancering van de 1%FairShare(TM) regeling, werd tussen de gangen van het diner en de optredens van o.a. Ish, Madeline Bell en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw ook een veiling en loterij georganiseerd. Humberto Tan (gastheer van de avond) heeft samen met verstandelijk gehandicapte atleten de Special Olympics 'Flame of Hope' in Amsterdam verwelkomd. Een symbolisch startsein voor het Nationaal Special Olympics Evenement in 2008 te Amsterdam. De openingsceremonie van dit sportevenement voor verstandelijk gehandicapten gaat tevens plaatsvinden in het Olympisch Stadion. De sfeervolle en succesvolle benefiet avond heeft een totaalbedrag van 1.144.000,00 euro opgebracht. Het 1%FairShare(TM) aandeel hierin is ruim 640.000 euro.

--- Einde Persbericht ---