sc Heerenveen spelers zetten duizenden vrijwilligers in het zonnetje

02/11/2007 12:10
UVIT



De naam 'Univé' pronkt al jaren op de shirts van de spelers van sc Heerenveen. Op zaterdag 3 november tijdens Make a Difference Day (MADD), de landelijke vrijwilligersdagen, wordt hier een uitzondering op gemaakt. De spelers zullen tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV te zien zijn in een uniek 'MADD-shirt'. Univé en sc Heerenveen willen door dit initiatief eerbetoon schenken aan alle vrijwilligers die actief zijn geweest tijdens MADD. Ook Sportstad Heerenveen en Univé-medewerkers zetten zich in tijdens MADD.

MADD is een jaarlijks terugkerend landelijk evenement waarop zoveel mogelijk mensen vrijwilligerswerk doen. Dit jaar zet MADD op 2 en 3 november vrijwilligerswerk in de spotlights. Hiermee levert MADD een belangrijke bijdrage aan het imago van vrijwilligerswerk.

MADD-activiteiten bij Sportstad Heerenveen
Sportstad Heerenveen, sc Heerenveen en Univé-medewerkers werken nauw samen tijdens MADD. Circa 150 kinderen van mantelzorgers worden op vrijdag 2 november getrakteerd op een sportmiddag. De kinderen zullen tijdens een 'Meet and Greet' sessie ex-Heerenveen speler Maarten de Jong ontmoeten. De externe maatschappelijke partners Zorgbelang Friesland & Wallendal Consultancy en sc Heerenveen's business partner vervoersbedrijf Arriva, leveren ook hun bijdrage om deze activiteit tot een succes te maken. Ook wordt een groep moeilijk opvoedbaar jongeren uit Assen getrakteerd op de wedstrijd tussen sc Heerenveen en PSV. De MADD-shirts worden na afloop door de spelers ondertekend en vervolgens geveild. De opbrengst hiervan wordt geschonken aan goede doelen.

Overige MADD-activiteiten van Univé
Naar schatting zetten circa 400 medewerkers van 25 Univé vestigingen en fusiepartners (VGZ/IZA/TRIAS) zich actief in tijdens MADD. Zo worden onder andere fietskeuringen op basisscholen uitgevoerd, verwendagen aan speciale zorgdoelgroepen bezorgd en geld/speelgoed ingezameld voor regionale maatschappelijke organisaties. Het deelnemen aan MADD is een onderdeel van het werknemervrijwilligersprogramma van Univé.

Ook werkt Univé mee aan het opzetten van een landelijk internet platvorm www.allehandjeshelpen.nl dat begin december van start zal gaan. Iedereen kan daarop aangeven of hij of zij hulp vraagt of aanbiedt. Op deze manier werkt Univé samen met veel maatschappelijke partners en geeft concreet vorm aan haar sociale verantwoordelijkheid. Links: http://www.madd.nl Website: http://www.uvit.nl/