Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 2 november 2007

Heterdaad betrapt op diefstal

Enschede

Twee Enschedeërs van 15 en 16 jaar zijn op donderdag 1 november aan de Boddenkampsingel in Enschede aangehouden wegens diefstal van een fiets.

Op donderdag 1 november kreeg de politie omstreeks 11.00 uur een melding dat twee jongens bij een school aan de Boddenkampsingel in Enschede een fiets hadden gestolen. De conciërge van de school had een 15-jarige Enschedeër betrapt op het stelen van een fiets van het schoolplein. Bij zijn aanhouding door de conciërge vertelde dat hij de diefstal had gepleegd in opdracht van een 16-jarige medescholier uit Enschede die op dat moment les had. De beide Enschedeërs werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De 15-jarige kon na verhoor het bureau weer verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De 16-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-141952)

Grote integrale verkeerscontrole

Almelo

Op donderdag 1 november 2007 heeft de afdeling Almelo van de politie Twente, op verschillende plekken in de gemeente verkeer gecontroleerd. Deze controle werd gehouden van 14.00 uur tot 21.00 uur. Dit in samenwerking met diverse instanties waaronder Rijkswaterstaat, de belastingdienst, Douane en Stadstoezicht van de gemeente Almelo. De deelnemende handhavinginstanties hopen met deze gezamenlijke controle sneller informatie uit te wisselen om de veiligheid te vergroten. Door de belastingdienst kan in gekoppelde systemen worden bekeken of voor een ingevoerd kenteken dan wel voor de tenaamgestelde van dit kenteken, nog iets open staat. Wanneer er dan door het systeem wordt gereageerd is dit een zogenaamde hit.

De politie lette tijdens de controle speciaal op het rijden onder invloed van alcohol, het om hebben van de gordel en de gereden snelheid. Tevens werd gelet op verlichting, handheld bellen, kinderbeveiligingsmiddelen en het in bezit hebben van de juiste papieren.

De controle vond plaats op de A35 nabij de afrit naar de Henriette Roland Holstlaan en de Kolthofsingel in Almelo.

De resultaten van de controle;

Voor de belastingdienst:
62 hits, waarvan 3867,-.Euro ter plekke werd geïnd aan belastinggelden De totale opbrengst betrof 120.000 Euro (belastinggelden, in beslagname en diverse overtredingen)

Voor de politie:
80 bekeuringen voor onder andere het rijden zonder verplichte autogordel, het niet hands-free bellen, technische staat voertuig en overige verkeersovertredingen. Allen krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd.

(07-142241)

100 blaastesten bij alcoholcontrole

Hof van Twente

De politie heeft op donderdagavond 1 november een alcoholcontrole gehouden in de gemeente Hof van Twente. Geconstateerd werd dat men zich over het algemeen goed aan de regels hield. Slechts 1 van de 100 bleek te veel te hebben gedronken.

Gecontroleerd werd op de;


- Bentelosestraat in Bentelo
- Langestraat in Delden
- Prinses Beatrixstraat in Markelo
- Goorsestraat in Hengevelde

In totaal werden 100 bestuurders aan een blaasproef onderworpen. Een bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Een tweede voor het rijden onder invloed. (07-142286)

Mishandeling na woordenwisseling

Hengelo

Op de Langestraat in Hengelo heeft op vrijdag 2 november een vechtpartij plaatsgevonden. Hierbij raakte een 22-jarige Hengeloer gewond.

Op vrijdag 2 november kreeg de politie omstreeks 04.30 uur een melding dat na een vechtparij een man gewond op de Langestraat in Hengelo zou liggen. Ter plaatse troffen agenten een gewonde man, een 22-jarige Hengeloer, aan. De man, die direct per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo werd gebracht, was na een woordenwisseling geslagen en bloedde. De politie stelde ter plaatse een onderzoek in naar de toedracht. Aan de hand van getuigenverklaringen werden twee verdachten aangehouden, een 21-jarige Hengeloer en een 24-jarige man uit Borne. Beide verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het onderzoek naar het waarom van de woordenwisseling en de mishandeling wordt voortgezet. (07-142297)

Fietsster gewond na uitwijkmanoeuvre

Enschede

Een 55-jarige fietsster uit Enschede is donderdagmiddag 1 november gewond geraakt. Op de Hengelosestraat in Enschede kwam zij in aanrijding met een 22-jarige fietsster ook uit Enschede.

Donderdag 1 november werd omstreeks 13.45 uur een aanrijding tussen twee fietssters aan de Hengelosestraat in Enschede gemeld. Een 55-jarige Enschedese kwam fietsend vanuit de richting van de De Ruyterlaan. Op de Hengelosestraat wilde zij links een inrit inslaan. Op het moment dat zij wilde afslaan werd zij links ingehaald door een 22-jarige plaatsgenote, ook op haar fiets. De 55-jarige moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen, kwam daarbij ten val en raakte gewond. Zij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (07-142055)

Politie houdt snelheidscontrole

Fleringen

Op vrijdag 2 november heeft de politie tussen 07.30 en 09.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Ootmarsumseweg in Fleringen.

230 passanten werden gecontroleerd op hun snelheid waarvan er 16 te hard reden. Zij krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid betrof 128 km/uur. (07-142418)

Nancy Hanterink en Minke Schoon: 053-4555588


---- --