Ingezonden persbericht


Persbericht

De Laar als eerste Arnhemse wijk aangesloten op glasvezel

Rijssen/Arnhem, 2 november 2007 - NEM Arnhem, onderdeel van Reggefiber, gaat over tot het aanleggen van een glasvezelnetwerk in de Arnhemse wijk De Laar. De voorinschrijving heeft voldoende aanmeldingen opgeleverd om in De Laar te beginnen. De verwachting is dat in medio 2008 iedereen in De Laar toegang heeft tot het snelle glasvezel. Uiteindelijk sluit NEM Arnhem de hele stad aan op het glasvezelnetwerk.

Glasvezel biedt gebruikers nieuwe telecommunicatie toepassingen, naast telefoon en televisie heeft de gebruiker toegang tot supersnel internet via een glasvezelnetwerk. Ook nieuwe ontwikkelingen als tele-leren en zorg op afstand zijn mogelijkheden van glasvezel. Glasvezel biedt meer mogelijkheden omdat de brandbreedte oneindig groot is. Met deze brandbreedte kan informatie sneller getransporteerd worden. Daarnaast is de betrouwbaarheid van een glasvezelnetwerk aanzienlijk beter dan de traditionele netwerken. XMS biedt in eerste instantie de diensten via het glasvezelnet van NEM Arnhem aan. Later kunnen ook andere providers van het netwerk gebruik maken.

De Laar wordt de eerste Arnhemse gemeente waar inwoners gebruik kunnen maken van diensten via het glasvezelnetwerk. Momenteel worden in samenwerking met de gemeente Arnhem voorbereidingen getroffen om te starten met de graafwerkzaamheden. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken wordt het werk waar mogelijk gecombineerd met geplande werkzaamheden van andere partijen, waaronder de gemeente zelf. NEM Arnhem probeert eerst zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de mogelijkheden van glasvezel.

"Glasvezel is de toekomst, zegt Oscar Janssen van NEM Arnhem. Steeds vaker zie je bedrijven overstappen van koper naar glas. Glasvezel biedt veel meer mogelijkheden zowel nu als in de toekomst. Wel merken we dat de consument nog wat afwachtend is, men wil eerst zien hoe het werkt. Als ze het eenmaal gezien hebben, zijn ze gelijk verkocht. Daarom zien we de aansluiting van NEM Arnhem met veel vertouwen tegemoet."

Meer informatie over de aansluiting van De Laar en de rest van Arnhem is verkrijgbaar in de daarvoor ingerichte servicewinkel op het Kleine Oord 167 A of via het gratis telefoonnummer 0800- 555 2 555.

(einde bericht)

Over Reggefiber
Reggefiber is een organisatie gespecialiseerd in aanleg en exploitatie van glasvezelnetwerken. Reggefiber heeft de ambitie om breedband voor iedereen in Nederland beschikbaar te maken. Hiervoor legt zij in heel Nederland open glasvezelnetwerken aan.