Persbericht

Manipuleer de tijd in TimeShift

~ Heer en meester over tijd in nieuwste game van Sierra Entertainment ~

2 november, 2007 - Iedereen heeft wel eens gewenst dat hij de tijd stil kon zetten of een gebeurtenis uit het verleden opnieuw kon beleven. In de nieuwe actiongame TimeShift kan dat als je achter de controller kruipt.

In de game heeft de megalomane Dr. Krone de wereld op zijn kop gezet door een verontrustende alternatieve werkelijkheid te creëren met zijn experimentele 'Alpha Suit'. De doorgeslagen fysicus bevindt zich nu in een parallelle wereld die hij totaal kan controleren. Zijn troepen regeren het Alpha District, een grauwe en kapotgeschoten wereld. Aan de gamer nu de taak om de wereld te redden. Gehuld in de 'Beta Suit', waarmee je door een fout de tijd stil kan zetten, vertragen en terugdraaien, ga je de strijd aan met Dr. Krone.

Het strijdtoneel is een gedetailleerde omgeving met schitterende next-gen graphics en effecten die de deur openen naar de intense, donkere en harde wereld. De speler kan tijdens de tijdmanipulaties gewoon doorspelen, alleen zijn omgeving wordt beïnvloed. TimeShift onderscheidt zich hiermee van andere games waarin de tijd gemanipuleerd kan worden. De gamer kan deze gave gebruiken om Krone's troepen te bevechten of de tijdpuzzels die door de manipulatie ontstaan op te lossen.

Het ligt echter aan de behendigheid en het spelinzicht van de gamer in hoeverre deze de tijd naar zijn hand kan zetten. Zonder beheersing hiervan komt hij niet verder. De speler heeft in het spel de beschikking over een arsenaal aan vernietigende en unieke wapens.

In deze intense shooter met zeer geavanceerde A.I. en realistische gevechten kan de gamer zijn omgeving totaal vernietigen. De omgeving vormt dan ook een wezenlijk onderdeel in de gevechten. Individueel of in een 16-persoons multiplayer game, in 14 verschillende mappen kan de gamer zijn eigen mogelijkheden ontwikkelen. De multiplayer bevat 6 unieke, tijdloze modi zoals Stop the Machine, King of Time 1-on-1 en deathmatch/ team deathmatch.

TimeShift is beschikbaar voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De game is vanaf 2 november. Kijk voor meer informatie over TimeShift op http://www.timeshiftgame.com/us/

(355 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Vivendi Games
Vivendi Games (www.vivendigames.com) is een wereldwijde ontwikkelaar, uitgever en distributeur van interactief entertainment op meerdere platforms. Het bedrijf is marktleider op het gebied van massively multiplayer online roleplaying-games (MMORPG's) op basis van abonnement, heeft leidende marktposities op het gebied van PC, console, handheld en mobile games, en is een opkomende speler op de markt voor online-games voor een groot publiek. Tot de belangrijkste studio's en uitgeverijen van Vivendi Games behoren Blizzard Entertainment, gevestigd in Irvine, CA (VS), maker van World of Warcraft®, Diablo®, StarCraft® en Warcraft®, en Sierra Entertainment, gevestigd in Los Angeles, dat bestaat uit onder meer Radical Entertainment, Swordfish Studios, High Moon Studios en Massive Entertainment. Sierra's catalogus bevat titels als Crash Bandicoot®, Spyro The Dragon®, Empire Earth®, SWAT®, Darkwatch(TM), Timeshift(TM), Ground Control® en Leisure Suit Larry®. Vivendi Games is ook de eigenaar van Vivendi Mobile Games, dat games publiceert voor de groeiende mobiele markt, en Sierra Online, dat zich richt op het uitbrengen van online-games voor een groot publiek en distributie voor alle platforms. Vivendi Games onderhoudt strategische betrekkingen met marktleiders in de entertainmentindustrie, waaronder Universal Music Group, NBC Universal, Twentieth Century Fox en Ludlum Entertainment. Het bedrijf heeft wereldwijd 16 kantoren en is commercieel actief in meer dan 75 landen.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok of Renate van der Wal van LEWIS PR: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
Email: vivendi@lewispr.com